Anket sonucu hazin tabloyu gösterdi: Yargıya ve siyasete güven kalmadı!

ASAL Araştırma, vatandaşlara; son anketinde ülkede en çok güven duyulan kurumları sordu. 2024 Ağustos'ta yapılan ankette vatandaşların kurumlara olan güveninin büyük oranda sarsıldığı gözler önüne serildi

.ASAL Araştırma bu yıl ağustos ayında bir anket gerçekleştirdi. Ankette, vatandaşlara en çok güvendikleri kurumların hangileri olduğu soruldu. Anket sonuçlarına göre en çok güvenilen kurumlar arasında ordu ve polis teşkilatı yer aldı.

GENÇLER HİÇBİR KURUMA GÜVENMİYOR

Demografik özelliklere göre ayrışan cevaplarda gençler, hiçbir kuruma güvenmiyor. Hiçbir kuruma güvenmeyen gençlerin yanıtlarının ortalaması 10 puan üzerinde.

KADINLAR EN ÇOK CUMHURBAŞKANINA GÜVENİYOR

Ankete göre cumhurbaşkanlığı makamı katılımcıların yüzde 11,1'in güveni kazanmış durumda ve bu yüzdelik dilimin çoğunu da kadınlar oluşturuyor. Meclise duyulan güven ise cumurbaşkanlığı makamından daha az. Meclise duyulan güven tabloda yüzde 10,2'lik bir dilimi oluşturuyor.

EN AZ GÜVENİLENLER: YARGI VE SİYASET

En çarpıcı sonuçlardan biri de en az güvenilen kurumlarda yargı ve siyasetçilerin bulunması oldu. Ankete göre Türkiye'de en az güvenilen kurumlar arasında yargı yüzde 1,4 iken siyasetçilere duyulan güven yüzde 1 seviyesinde duruyor.

Gündem Haberleri