Bakan Uraloğlu Instagram’ın açılacağını duyurdu - Son dakika

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, görüşmelerde önemli aşamalar kaydettiklerini ifade ederek Instagram’ın açılacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, milyonlarca kullanıcının merakla beklediği Instagram’ın açılmasına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Instagram yetkilileriyle yapılan toplantılarda ciddi bir aşama kaydedildiğini ifade eden Uraloğlu, “Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar.” ifadesini kaydetti.

Instagram’ın, taleplerini karşılamasıyla erişim yasağının kaldırılacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, “Instagram’ın erişimini neden durdurduk? Katalog suçlarla ilgili istediğimiz adımları atmadılar. İki toplantı yapıldı. Karşı tarafa hassasiyetlerimizi anlattık.” açıklamasında bulundu.

“Burada şunu asla kaçırmamız lazım; bir şirket düşünün, onun kendi kuralları kadar bizim ülkemizin kanunları var. Bizim bazı taleplerimize ‘Şirketimizin kuralları’ diyorlar. İyi de siz bu ülkede faliyet gösteriyorsunuz. Bu ülkenin kanunları yok mu? Elbette var. Siz de bunlara uymak zorundasınız.” ifadelerini kullanan Uraloğlu, Instagram’ın İsmail Haniye ile ilgili yapılan taziye paylaşımlarına tahammül edemediğini kaydetti.

Instagram yetkilileriyle yapılan toplantılarda ciddi bir aşama kaydedildiğini belirten Bakan Uraloğlu, “Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar." dedi.

Gündem Haberleri