Bakan Yumaklı'dan flaş yangın açıklaması | Son dakika

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Kemalpaşa, Urla ve Yamanlar bölgeleri ile Bolu ve Bodrum'daki yangınların söndürüldüğünü açıkladı. Fakat diğer şehirlerdeki yangınlarla ilgili çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Türkiye genelinde orman yangınlarına karşı verilen mücadele aralıksız sürerken Manisa, Bolu, İzmir, Aydın ve Karabük'te çıkan yangınları kontrol altına almak için çalışmalar devam ediyor. Türkiye’nin gözü kulağı bölgedeki çalışmalardayken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlara ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

“ZOR BİR DÜŞMANLA SAVAŞIYORUZ”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde bulunan yangın bölgesinde incelemeler yaptı. Yangınla mücadelede ekiplerin büyük bir özveriyle çalıştığını ileten Yumaklı, yurttaşlardan yangınlara karşı daha dikkatli olmalarını istedi.

YANGINLARDA SON DURUM NE?

Ülkede aktif olarak devam eden 8 yangından 4'ünün enerjisinin düşürüldüğü belirtilirken, Aydın, İzmir Karşıyaka, Manisa Gördes, Bolu Göynük ve Karabük Ovacık'taki yangınlarla mücadele devam ediyor. Yangınlar nedeniyle geniş alanlar zarar görürken, ekipler çalışmalarını gece boyunca da sürdürüyor.

"ENERJİSİ DÜŞTÜ VE KONTROL ALTINA ÇOK YAKIN"

Yumaklı, yaptığı açıklamada, “Bugün güzel haberlerimiz var. Güne güzel haberlerle başlamak memnuniyet verici. İzmir Karşıyaka Yamanlar'da herhangi bir risk olmadığını açıklamıştık. Çok şükür şu an bu yangın kontrol altına alındı.” ifadelerini kullanarak “Bolu Göynük'teki yangında sarp araziyle geniş bir alandı. Çetin bir mücadele verildi. Şu anda burası da kontrol altına alındı. Ağaç yapısı itibariyle zaman zaman küçük tütmeler görülebilir. Endişelenmeye gerek yok Çeşme'de makilik alandaki yangına ekiplerimiz intikal etti.” ifadelerini kaydetti.

Söz konusu yangında bir sitenin boşaltıldığını ifade eden Yumaklı, can kaybının veya zarar gören evin olmadığını belirterek “Soğutma çalışmaları devam ediyor. Devam eden 5 yangın var. İzmir Menderes'te sarp ve yolu olmayan bölümde devam ediyordu. Gece boyu karadan müdahale etti arkadaşlarımız. Hava araçları ile birlikte enerjisi düşürüldü. 4 uçak 11 helikopterle karadan müdahale sürüyor. Enerjisi düştü ve kontrol altına çok yakın.” açıklamasında bulundu.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde başlayan orman yangınlarına dair açıklamada bulunarak 7 şüphelinin gözaltına alındığını, bu kişilerden 2’sinin de tutuklandığını duyurdu. Yerlikaya, 15-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında toplam 19 orman yangını meydana geldiğini ifade etti.

Yapılan açıklamada, İzmir'in Tire, Ödemiş, Bayındır ve Karşıyaka ilçelerinde yangın çıkardıkları şüphesiyle toplam 7 kişi gözaltına alındığı belirtilirken Bolu'nun Göynük ilçesinde ise gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandığı, 2 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi.

Gündem Haberleri