Bakanlık Instagram’a sansürü savundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagrama getirilen erişim engelini savundu. Sayan yaptığı açıklamada, Instagram yetkililerinin Türkiye’ye gelmek istemediğini ileri sürdü.

Türkiye’de yurttaşlar bu sabah güne bir sansür haberiyle uyandı. Daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve pek çok haber sitesini erişime kapatan AKP iktidarı bu kez, milyonlarca kişinin iletişim kanalı olan Instagram’ı kapattı.

Yurttaşlar, bu duruma tepki gösterirken Instagram’ın erişime engellenmesi hakkında ilk resmi açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz. Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz.” ifadesini kaydetti.

Bu platformların, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye’de de geçerli olmasını istediklerini ifade eden Sayan, “Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun. Şöyle bir hatırlayalım; gelin ülkemizde temsilcilikler açın, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçelim dedik.” ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri