Bakanlık uyardı: 'Lübnan'daki güvenlik iskine Karşı Vatandaşlar Ülkeden Ayrılmalı'

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki hızla kötüleşen güvenlik durumu nedeniyle Türk vatandaşlarını acil bir şekilde uyardı ve seyahatlerden kaçınılmasını tavsiye etti. Lübnan'da bulunan vatandaşlar için de ülkeden ayrılmaları çağrısında bulunuldu.

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarına Lübnan ile ilgili acil bir son dakika uyarısı yaptı. Bakanlık, Lübnan'daki güvenlik durumunun hızla kötüleşme ihtimaline karşı, vatandaşlara Lübnan'a seyahat etmemeleri ve mevcut durumda Lübnan'da bulunanların mümkünse ülkeden ayrılmaları tavsiyesinde bulundu.

'LÜBNAN'I TERK EDİN' ÇAĞRISI

Yazılı açıklamada, Lübnan’daki gelişmelerin güvenlik açısından endişe verici olduğu belirtilirken, özellikle Nebatiyeh, Güney Lübnan, Bekaa ve Baalbek-Hermel gibi bölgelerden uzak durulması gerektiği vurgulandı. Bu bölgelerde zorunlu olmayan seyahatlerden kaçınılması ve mümkün olan en kısa sürede ticari uçuşlarla ülkenin terk edilmesi tavsiye edildi.

'GÜVENLİK KOŞULLARI HIZLA BOZULACAK'

Vatandaşlara, gelişmeleri Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nin resmi internet siteleri ile sosyal medya hesaplarından takip etmeleri önerildi. Ayrıca, acil durumlarda Beyrut Büyükelçiliği'ne şu telefon numaralarından ulaşılabileceği bildirildi: +961 3 944 904 ve +961 70 622 012. Bu uyarı, Lübnan'daki güvenlik koşullarının hızla bozulabileceğine dair ciddi endişeleri yansıtıyor.

Gündem Haberleri