Bakırköy’de tır dehşeti: Üst geçide çarpan tır, İETT otobüsünün üzerine devrildi, 6 yaralı var!

Bakırköy’de meydana gelen korkunç kazada, bir TIR’ın üst geçide çarparak kontrolden çıkması sonucu devrilmesi, facianın eşiğinden dönülmesine neden oldu.

Yanında seyreden İETT otobüsünün üzerine doğru devrilen tır, 6 kişinin yaralanmasına sebep oldu.

Olay, Bakırköy sahil yolunda, Rauf Orbay Caddesi üzerinde Florya istikametinde ilerleyen Şenol M. yönetimindeki 35 BCJ 694 plakalı tırın, Yeşilyurt Hava Harp Okulu önündeki Havuzlu Kavşağı alt geçidine çarpmasıyla başladı. Çarpmanın etkisiyle dengesini kaybeden dev araç, aynı anda yanında seyreden BN1 hattında çalışan, Eminönü-Halkalı seferini yapan Zeynel G. idaresindeki 34 HL 7642 plakalı İETT otobüsünün üzerine doğru devrildi. Şans eseri, otobüs şoförü hızını artırarak son anda aracını kurtarmayı başardı ancak otobüs, savrularak Tamer S. idaresindeki 34 CDY 011 plakalı otomobile çarparak durabildi.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Trafik, Florya yönünde kapatılırken, kazada tır şoförü ile otobüsteki yolculardan İbrahim T., Beyhan T., Eda T., Bilge S., ve Duygu S. yaralandı. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Olayın şokunu atlatmaya çalışan diğer yolcular, otobüsten tahliye edilerek yol kenarındaki yeşil alana alındı.

Ekiplerin yaklaşık 3 saat süren çalışmaları sonucunda önce otobüs ardından da tır, vinç yardımıyla kaldırılarak yol yeniden trafiğe açıldı. Güvenlik kameralarına yansıyan kaza anı ise izleyenleri dehşete düşürdü.

AYNI YERDE DAHA ÖNCEDE BENZER BİR KAZA YAŞANDI!

Bu kazanın yaşandığı aynı noktada daha önce de benzer olaylar meydana gelmişti. 11 Mart’ta yine aynı alt geçide çarpan bir tır, 34 TY 3045 plakalı otomobilin üzerine devrilmiş, araçtaki 4 kişi hayatını kaybetmişti. 19 Temmuz’da ise başka bir tır, aynı alt geçide çarpmış, sürücü hafif yaralı olarak kurtulmuştu. Bu bölgedeki kazalar, alt geçidin tehlikeli yapısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Gündem Haberleri