Büyük skandal! Zafer Bayramı’nda Haniye posteri açtılar | Son dakika

Gaziantep’te 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Haniye’nin posterini açtılar.

Gaziantep’te bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında, İsrail tarafından öldürülen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin posterleri açıldı.

Çelenkn koyma töreni sırasında asılı olan Haniye posterleri büyük bir tepkiye yol açarken Şahinbey Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan ve bir grup yurttaş, “ Bu posterin burada ne işi var bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı” ifadeleriyle posterlerin indirilmesini istedi.

Tören alanına gelen yurttaşlar, posterlere tepki gösterirken gaziler alanı terk etti. Söz konusu posterler, yurttaşlar ve CHP'li vekiller tarafından indirildi ve yerine Atatürk posteri ve Türk bayrağı asıldı.

Bu skandala sert tepki gösteren bir gazi, "Şehitlerimizin kanlarıyla bu Cumhuriyet kurulsun, gelsinler bu pankartı assınlar. Bu Cumhuriyet gazilerimizin, kahramanlarımızın güç birliğiyle meydana geldi. Bugün 30 Ağustos'un 102. yıldönümü, bu pankart neyin nesi arkadaş? Burada Atatürk'ün pankartının yerine bu pankart niçin asılıyor?" ifadelerini kullandı.

Hamas lideri İsmail Haniye, İran'da seçimleri kazanan Mesud Pezeşkiyan'ın göreve başlama törenine katılmak amacıyla gittiği İran’ın başkenti Tahran’da, İsrail ordusu tarafından düzenlenen bir suikast sonucunda öldürülmüştü.

Gündem Haberleri