Can Atalay'dan Filistin Devlet Başkanı’na mesaj: Sizi Meclis'te karşılamak isterdim

Milletvekilliği hukuksuzca düşürülen Can Atalay, TBMM'de konuşma yapacak olan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'a mesaj gönderdi.

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili olarak seçilen fakat daha sonra Meclis’te milletvekilliği hukuksuzca düşürülen Can Atalay, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'a iletilmek üzere TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a faks metni gönderdi.

Can Atalay, Abbas’a gönderdiği mektupta, "Filistin halkının haklı davasının saflarında sadece sözleri ile değil eylemleri ile yer alanların izlerini takip ediyor, Filistin davasını her zaman aklımızda, yüreğimizde taşıyor ve hep gündemimizde tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

''SİZİ MECLİSTE KARŞILAMAK İSTERDİM''

Can Atalay'ın Mahmut Abbas’a verilmek üzere Kurtulmuş’a gönderdiği metinde, "Sizi Meclis’te karşılamak, ellerinizi sıkmak, Filistin halkıyla dayanışmamızı, azim ve mücadelenize saygımızı, hayranlığımızı doğrudan iletmek isterdim.” ifadeleri yer alırken Atalay’ın bu görevi, Anayasamızın açık hükümlerine karşın seçilmiş bir milletvekilinin cezaevinde tutulması nedeniyle ne yazık ki yerine getiremediği ifade edildi.

Can Atalay, yazdığı metinde, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz bugün sizi, bu soykırımcı savaşa karşı halkımızın en güçlü itirazını tüm dünyaya ilan edebilmek için ağırlıyor.” ifadelerini kullandı ve gerçekleşecek toplantının yaşanan soykırıma karşı duran uluslararası dayanışmaya güçlü bir katkı sağlamasını diledi.

“Bizler, Filistin halkının haklı davasının saflarında sadece sözleri ile değil eylemleri ile yer alanların izlerini takip ediyor, Filistin davasını her zaman aklımızda, yüreğimizde taşıyor ve hep gündemimizde tutuyoruz.” açıklamasında bulunan Atalay, Filistin halkının özgürlük mücadelesi ve katlandığı fedakarlıkların bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de eşitlik ve özgürlük mücadelesi verenler için hem güç hem de ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Mahmut Abbas’a yolladığı mesajda, “Bugün topraklarınızda, Gazze’de insanlık tarihindeki en ağır bir soykırımcı savaşlarından birisi sürdürülüyor. Netanyahu hükümetinin hiçbir kural tanımadan sürdürdüğü bu soykırımcı savaşa karşı itiraz artık dünyanın dört bir yanında yükseliyor.” açıklamasında bulunan Atalay, yükselen uluslararası dayanışmanın Filistin halkının direncine diren katmasını diledi.

Atalay, sözlerini, “Filistin halkına selamlarımızı götürün. Ülkelerine ve özgürlüklerine olan bağlılıklarının ve ısrarlarının aynı zamanda bizler için, dünya halkları için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha söyleyin." ifadeleriyle noktaladı.

Gündem Haberleri