CHP harekete geçti! Katliam Yasası yargıya taşınıyor

CHP, AKP ve MHP oylarıyla TBMM’de kabul edilen ve sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan yasayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyor.

AKP tarafından Meclis’e sunulan ve AKP ve MHP oylarıyla TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen sokak hayvanlarına ilişkin yasanın ardından birçok ilden hayvan katliamı görüntüleri gelmeye başladı. Gelen bütün tepkilere rağmen muhalefetin 224 ret oyuna karşı AKP ve MHP’nin 275 kabul oyuyla onaylandı.

Ülkenin dört bir yanından canice öldürülen sokak köpeklerinin görüntüleri vicdanları yaralarken ana muhalefet partisi CHP, hukuksal mücadeleyi başlattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yasayı Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) taşıyacaklarını açıkladı.

Özel, 9 Ağustos günü gerçekleştirdiği açıklamada, “Tüm itirazlara ve mücadeleye rağmen katliam yasası Meclis’ten geçmişti. Hukukçularımız ve grubumuz 180 sayfalık çok kapsamlı itiraz dilekçemize son şeklini veriyor. “ ifadelerini kaydetti.

AYM’ye yürütme durdurma talebini de içeren başvuruyu bu hafta yapacaklarını belirten Özel, “AYM’nin hızla iptal kararı vereceğine inanıyorum. O tarihe kadar tüm siyasi partilerden belediye başkanlarını bu yasanın katliamla ilgili hükümlerini uygulamamaya davet ediyorum. Aksi, vicdanen olduğu kadar hukuken de sorumluluk doğuracaktır” açıklamasında bulundu.

DİLEKÇE 15 AĞUSTOS’TA SUNULACAK

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yasanın yürütmesinin durdurulması ve iptaline yönelik talepleri içeren dilekçeyi 15 Ağustos Perşembe günü, saat 13.30’da AYM’ye teslim edeceklerini ifade etti.

Günaydın, dilekçenin teslimin ardından, AYM’nin önünde saat 14.00’da bir basın açıklaması gerçekleştireceklerini kaydetti.

Gündem Haberleri