CHP İzmir İl Başkanı’ndan tepki çeken ifade! İzmir İtfaiyesi'ni eleştirenlere 'cahil' dedi

Türkiye, son dönemde 100’e yakın orman yangınıyla mücadele ederken en büyük hasarı alan şehirlerden biri İzmir oldu. İzmir’de 941 alan yangından etkilenirken CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun paylaşımı tepki çekti.

Türkiye’nin pek çok ilinde orman yangınları devam ederken İzmir, Bolu, Manisa, Aydın, Karabük ve Muğla'daki orman yangınlarına tüm gece hava ve karadan müdahaleler devam etti. Yangınlar uydu görüntülerine yanarken NASA verilerine göre İzmir’de 941, Manisa’da bin 498 ve Bolu’da iki bin 580 hektar alan yangından etkilendi.

İTFAİYEYİ ELEŞTİRENLERE CAHİL DEDİ

Türkiye’nin birçok noktasında yangınlar devam ederken CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tepki çekti. Aslanoğlu paylaşımında İzmir İtfaiyesi'ni eleştirenlere "cahil" dedi. "İzmir itfaiyesi orman yangınlarında yetersiz kaldı diyen CAHİL ! İzmir itfaiyesi Ateş Savaşçıları ile GURUR DUYUYORUZ…" ifadelerini kullanan Aslanoğlu, yangına ilişkin veriler içeren bir video da paylaştı.

TEPKİLER ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPTI

Söz konusu paylaşımına tepki yağan Aslanoğlu, bir açıklama daha gerçekleştirdi. “Cahil” ifadesini çoğunluk için değil, 'İzmir itfaiyesi orman yangınlarına müdahalede geç kaldı' diyen siyasetçi için kullandığını belirtti ve “Videoda orman yangınlarına kimin müdahale etmesi gerektiği, kent yangınlarına kimin müdahale etmesi gerektiği belirtilmiştir.” ifadelerini kaydetti.

Aslanoğlu, söz konusu ifadenin aynı zamanda, 4 günde 27 ilçede çıkan yangınlara müdahale eden itfaiye erlerine yapılan haksız eleştirilere cevap olduğunu dile getirerek “Şehri yanmış, yeterli uçak ve helikopter gelmediği için yangının büyüdüğünü ve şehrinin bu yüzden yandığını bilen milyonlarca İzmirli gibi yüreği yanan bir İzmirlinin isyanına sert denmemelidir.” açıklamasında bulundu.

Yaptığı açıklamada, “Bizim şehrimiz yandı. Her bir yeri yandı. Çiğli- Karşıyaka- Bayraklı-Bornova- Menderes-Bayındır-Tire-Karaburun-Urla yandı. Sizin de içiniz yanmadı mı?” ifadelerini kullanan Aslanoğlu, “Orman yangınlarından İzmir itfaiyesi sorumlu değildir diyen, biraz uçak ve helikopter gönderseydiniz yanmazdık diyen bir videoda bunun dışında maksat aranır mı? “ diye sordu.

Gündem Haberleri