CHP'den Meclise ikinci Can Atalay çağrısı!

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Anayasa Mahkemesinin verdiği kararı değerlendirmek üzere olağanüstü toplantı için CHP Meclise bir kere daha çağrıda bulundu.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Anayasa Mahkemesinin verdiği kararın değerlendirilmesi üzere 16 Ağustos günü Meclis'te olağanüstü toplantı gerçekleşmişti.

Toplantının başlamasının ardından AKP Milletvekili Alpay Özalan'ın TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a kürsüde konuşma yaptığı sırada saldırması nedeniyle toplantı sona erdirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) bir kere daha 10 Eylül'de Can Atalay için olağanüstü toplantı çağırsında bulunduğunu duyurdu.

Meclis, 10 Eylül'de Türkiye İşçi Partili (TİP) ikinci kez olağanüstü toplantı gerçekleştirecek.

Olağanüstü toplanma çağrısını Parti Grup Başkanvekili Murat Emir, Meclis'teki basın toplantısında duyurdu.

Emir, "Başvurumuzu CHP olarak yaptık. Diğer siyasi partilerin bir önceki tutumları devam etmektedir. Kendileri Can Atalay'ın görevine dönmesi için özverili bir tutum sergilediler. Umuyorum ki Meclis Başkanı Anayasa'ya uygun bir karar verecektir. 10 Eylül'de Meclis'i toplayacaktır" diye konuştu.

Gündem Haberleri