CHP’li Belediyeler Sokak Hayvanlarını Öldürmeyecek

CHP lideri Özel, sokak hayvanlarının öldürülmesine ilişkin yasa tasarısına karşı olduklarını belirterek, CHP'li belediyelerin sokak hayvanlarını öldürmeyeceğini açıkladı.

CHP lideri Özgür Özel, yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının iğne ile uyutulmasını öngören yasayı reddederek "CHP'li belediyeler hayvanları öldürmeyecek. Hayvan hakları yasası için CHP grubu Meclis'te kırmızı alarmda" açıklamasında bulundu.

CHP’nin hayvan hakları için kırmızı alarmda olduğunun altını çizen Özel, "Bunu yapacak pek çok belediye başkanı çıkacak. Birisine göre bir tek köpek bile kamu güvenini tehdit ediyor. Engelli hayvanların doğrudan itilafının önünü açan çok kötü kullanıma müsait bir ifade var.” açıklamasında bulundu.

Özel, “Çok özel ve sağlık sorunlarına dayalı birinci derece akrabaların sağlık sorunlarına dayalı mazaret haricinde grubumuz Meclis'te mücadelesini sürdürecek.” ifadesini kullandı ve bu yasa tasarısının yasalaşmaması için sorumluluklarını yerine getireceklerini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelmiş ve 3 konu başlığı hakkında bir toplantı gerçekleştirmişlerdi. Toplantının ardından basın açıklamasında konuşan Özel, "5 Kasım'daki Kurultay'dan hemen sonra telefonlaşmıştık. Böyle ziyarete niyetleri vardı. Ama partinin yoğunlukları ve seçimlerden dolayı bu ziyaret bugün gerçekleşebildi.” ifadesini kullandı ve 3 gündem maddesi hakkında değerlendirmede bulunduklarını ifade etti.

Babacan ise, yaptığı açıklamada, "Yerel seçim sonuçlarıyla ilgili tebriklerimizi ilettik. Aynı zamanda ülkemizin gündeminde olan 3 konu üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Birincisi geçim sorunu, enflasyon, ekonomik sıkıntıların geniş kesime daha fazla yayılması ve sosyal ayağı olmayan bir ekonomik modelin Türkiye'de son 1 yılda uygulanmaya çalışması.” ifadelerini kullandı.

“İkinci önemli madde sığınmacı sorunu ve bu bağlamda Suriye'ydi. Sayın Genel Başkanın Suriye rejimiyle temas programı ve sayın Esad'la görüşme planı son derece kıymetli.” ifadelerini kaydeden Babacan, üçüncü gündem maddelerinin Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un başlattığı yeni anayasa arayışı olduğunu belirtti.

Gündem Haberleri