CHP’nin Cumhur İttifakı’ndan devraldığı belediyelerin devasa borcu ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından SGK, belediyelere borçlarının tahsili için yazı göndermişti. 31 Mart yerel seçimlerinde, CHP’nin Cumhur İttifakı’ndan devraldığı belediyelerin devasa tutarlardaki borcu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği açıklamada, bütün belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarını ödemesi için talimat vermişti. Söz konusu açıklamanın ardından, SGK tarafından belediyelere, borçların ödenmesine ilişkin yazı gönderilmiş ve borçların ödenmemesi halinde haciz işlemi uygulanacağı ifade edilmişti. Yaşanan bu gelişmeyi, eleştiri yağmuruna tutan CHP’li belediyeler, bu hamleyi “mali darbe” olarak nitelendirmişti.

BORCUN YARISINDAN FAZLASI CUMHUR İTTİFAKI’NIN

CHP’li Gökhan Zeybek, gerçekleştirdiği açıklamada, “2024’te Cumhur İttifakı’ndan 100 belediyeyi 29.8 milyar lira borçla devraldık. Borcun yarısından fazlası bunların eseri” ifadesini kullandı.

Zeybek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li belediyelerin SGK borçlarını ödemediği için emekliye zam yapılamadığına ilişkin iddiasına cevap verdi ve “İktidar emekli maaşının utancını gizlemek istiyor” açıklamasında bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP ve MHP’den kazandıkları 100 belediyenin, 9,8 milyar lirası vergi, 20 milyar lirası da SGK olmak üzere yaklaşık 30 milyar lira borcu olduğunu açıklayan Zeybek, “İktidar 31 Mart 2024 yerel seçimlerini CHP’nin kazanmasının hazımsızlığıyla CHP’li belediyelerin elini kolunu bağlamak istiyor. 2024’te kazandığımız belediyeleri AKP ve MHP’den çok büyük borçlarla devraldık.” ifadelerini kullandı.

CHP’li belediyelerin borcunun yüzde 30’unun, devralınan 100 belediye nedeniyle AKP ve MHP’den devraldıkları borç olduğunu ifade eden Zeybek, “31 Mart’ta kazandığımız en fazla kamu borcu olan ilk 10 ilçe; Keçiören, Sancaktepe, Alanya, Gaziosmanpaşa, Beykoz, Mamak, Eyüpsultan, Beyoğlu, Üsküdar ve Ortahisar’dır.” açıklamasında bulunmuş.

Gündem Haberleri