Cinsel istismar suçlamasıyla yargılanan ve 12 suç kaydı bulunan kişi bir lisede güvenlik görevlisi olarak çalıştı!

Hakkında daha önce cinsel istismar suçlamasıyla dava açılan ve 12 suç kaydı bulunan Hakan Kabak'ın İstanbul'da bir lisede güvenlik görevlisi olarak işe alındığı ortaya çıktı.

Türkiye'de çocuklara yönelik cinsel istismar haberlerine sıklıkla denk geldiğimiz bugünlerde her yeni haber yürekleri sızlatmaya devam ederken, İstanbul'da bir lisede güvenlik görevlisi olarak işe alınan Hakan Kabak isimli bir kişinin cinsel istismar davasıyla yargılandığı öğrenildi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, İstanbul Küçükçekmece'de bir lisede güvenlik görevlisi olarak işe alınan Hakan Kabak'ın daha önce cinsel istismar suçlamasıyla yargılandığı ve 12 suç kaydının bulunduğu öğrenilirken hakkında herhangi bir işlemin halen yapılmadığı ortaya çıktı.

BEŞ KIZ ÇOCUĞUNA CİNSEL İSTİSMAR SUÇLAMASI!

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, olay 2022 yılında yaşandı. O dönem 9’uncu sınıf öğrencisi olan 15 yaşındaki beş kız çocuğu, okul yönetimine verdiği dilekçe ile Güvenlik Görevlisi Hakan Kabak’ın cinsel istismarına maruz bırakıldıklarını belirtti. Bir kız çocuğu ise istismarın yanında bir de Kabak’ın kendisini okul bahçesinde banka kelepçelediğini ve okuldan ayrılmasına engel olduğunu anlattı.

HABER YAPILMASI ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ

Kabak’ın çocuklara yönelik, “Fiziğin çok güzel, yarın tayt giy. Hoşuma gittin…” şeklinde mesajlar da attığı ve hatta bir çocuğun fotoğrafını cep telefonuna ekran fotoğrafı yaptığı belirlendi. Kabak’ın cep telefonunda yapılan incelemede de çocuklara ait fotoğraflar bulundu.

14 Şubat 2022’de bir gün gözaltında tutulan Hakan Kabak, yurtdışına çıkış yasağı ve haftada iki gün imza atması şartıyla serbest bırakıldı.Ardından Kabak hakkında her çocuk için ayrı ayrı “çocuğa karşı cinsel taciz” suçundan ve banka kelepçelediği çocuk için de “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan kamu davası açıldı. Davanın duruşması ise olayın üzerinden iki yıl geçtikten sonra yapıldı. 28 Mart 2024’teki ilk duruşmanın ardından ikinci duruşmanın da yarın yapılacağı öğrenildi.

Milli Eğitim Müfettişleri tarafından BirGün’ün haberi sonrasında “Hakan Kabak’ın 12 suç kaydı olmasına ve özel güvenlik belgesi de olmamasın lisede nasıl güvenlik olarak çalıştırıldığının” ortaya çıkarılması için soruşturma yürütüldü

Hazırlanan raporda, lise müdürü hakkında olayın üzerinden iki yıl geçtiği için disiplin cezası verilmeyeceği ifade edildi. İfadesi alınan öğretmenler ise Hakan Kabak’ı tanımadığını veya hatırlamadığını iddia etti.

Gündem Haberleri