Covid-19 hâlâ bizimle mi? Dünya Sağlık Örgütü açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü, COVID-19 vakalarının dünya genelinde arttığını ve Avrupa'da pozitif test oranlarının yüksek olduğunu açıkladı. DSÖ, hükümetleri aşı kampanyalarını güçlendirmeye ve halkı koruma araçlarını artırmaya çağırdı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), COVID-19 salgınının devam ettiğini ve vaka sayılarının dünya genelinde arttığını açıkladı. Avrupa'da pozitif test oranlarının yüksek seviyelerde olduğunu belirten DSÖ, hükümetlere aşı kampanyalarını hızlandırmaları çağrısında bulundu.

OLİMPİYATLARDA 40 SPORCUDA GÖRÜLDÜ

DSÖ COVID-19 teknik lideri Dr. Maria Van Kerkhove, "84 ülkede SARS-CoV-2 için pozitif test oranının haftalar boyunca arttığını gözlemliyoruz" dedi. Avrupa'da pozitiflik oranı yüzde 20'yi aştı. Ayrıca, Olimpiyat Oyunları'nda 40 sporcunun COVID-19 testinin pozitif çıktığı belirtildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI AŞILANMALI

Kerkhove, virüsün dolaşımının bildirilen seviyelerden çok daha yüksek olabileceğini ve hükümetlerin koruma araçlarını güçlendirmesi gerektiğini vurguladı. Son iki yılda aşı yaptırma oranlarında kaygı verici bir düşüş yaşandığını belirten Kerkhove, özellikle sağlık çalışanları ve yaşlı bireylerin aşılanmasının önemini yeniden hatırlattı.

Gündem Haberleri