Cumhur İttifakı’nda teğmen krizi! AKP hedef gösterdi MHP sahip çıktı

Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, sosyal medya hesabından, Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin Atatürk'e bağlılıklarını dile getirdiği görüntüleri paylaştı. Söz konusu görüntüler AKP’yi rahatsız ederken MHP destek verdi.

FETÖ'nün Balyoz kumpası sebebiyle 1300 gün hapis yatan Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, Kara Harp Okulu'ndan yeni mezun olan teğmenlerin görüntülerini sosyal medya hesabında 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her dem küllerinden yeniden doğuyor. Gözlerim yaşardı' ifadeleriyle paylaşmıştı. Söz konusu görüntüler beğeni ve yorum rekorları kırarken tören sırasında teğmenlerin kılıçlarını çekerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması beğeni topladı Fakat bu görüntüler AKP’lileri rahatsız etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, AKP'lilerin hedef aldığı teğmenlere destek vererek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu gençlerin ebedi Başkomutanları, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür" ifadesini kaydetti.

Özdemir, gerçekleştirdiği paylaşımda, "Türk Silahlı Kuvvetleri Büyük Türk Milleti’nin asil neferlerini ve nice kahramanları bağrından çıkarmış, ebediyete kadar da çıkarmaya devam edecektir.” açıklamasını yaparken görevlerinin askerliğin namusunu ve Türk sancağının şanını korumak, ezanı dindirmemek, vatan nöbetinde icap ettiğinde seve seve hayatlarını inandıkları bu mübarek yolda feda etmek olduğunu belirtti.

Gençlerin ebedi Başkomutanlarının Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade eden Özdemir, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da milletimizden aldığı yetki ile bu kahraman ordunun ve yeminlerini şereflice ilan eden teğmenlerimizin Başkomutanıdır. Genç Teğmenlerimiz kanun, nizam, amir ve başkomutanlarına sadıktır, vazifelerinin farkındadır.” dedi.

Özdemir, açıklamasının devamında, “Ordumuzla milletimiz arasındaki sarsılmaz bağa halel gelmesine müsade edilmez. Bu sebeple hiç kimse farklı yollara ve algılara sebebiyet vermemelidir. Yeni mezun teğmenlerimizin yolu ve bahtı açık olsun. Cenabı Allah her birinin yar ve yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

AKP HEDEF GÖSTERDİ

Kara Harp Okulu öğrencilerinin ettiği yemin nedeniyle teğmenler, hedef gösterilirken AKP’li hesaplar, yeni mezun teğmenlere FETÖ’cü ve darbeci imasında bulunarak haklarında soruşturma açılmasını istedi.

Gündem Haberleri