Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla emekliye 20 bin TL yatırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla emeklilere yarın 20 bin TL yatırılacak.

Emeklilere 20 bin lira ek ödeme yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla emeklilere 20 bin TL ek ödeme yatırılacağı bilgisi kamuoyunda gündeme düştü. Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan paylaşılan bilgide yatırılacak olan 20 bin lira ek ödeme, başvuru sürecine göre 15 gün boyunca devam edecek. Ödemeler, kamu bankaları tarafından nakit avans olarak verilecek.

Geçtiğimiz ay milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli maaşlarındaki artış sonrasında şimdi de yapılacak olan ek ödemeler emeklilerin yüzünü güldürdü. Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklisine %24,73, memur emeklisine ise %19,31 oranında artış yapılmıştı. Buna göre zam farkı ödemeleri ağustos ayının ilk haftasında hesaplara geçecek.

Buna ek olarak 4c emeklisi herkes kamu bankalarına başvuru yaparak ödemelerini alabilecek.

Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank emeklilere, kendi bankalarına başvuru yapılması durumunda 20.000 TL faizsiz, 6 ay vadeli taksitli nakit avans verecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Emeklilere yönelik faizsiz taksitli nakit avanstan yararlanmak isteyenler önce Vakıfbank, Ziraat Bankası ya da Halk müşterisi olmak zorunda. Sonra işlemleri mobil bankacılık üzerinden veya doğrudan ATM'den yapılabilecekler. Başvuru sürecinin son tarihi 31 Temmuz.

Gündem Haberleri