Çuvalı bile yandaştan almışlar

AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci’nin Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’na ihale yapılmadan 1 milyon TL değerinde çuval sattığı ortaya çıktı.

AKP’li isimler, gelen bütün tepkilere rağmen, kamu kurumlarıyla olan ticari ilişkilerinin sürdürmeye devam ediyor. Yandaşlar, kamudan aldıkları ihalelerle kasalarını doldururken bunun son örneklerinden biri AKP Gaziantep Milletvekili Mehmet Eyup Özkeçeci oldu.

BirGün’den İsmail Arı’nın aktardığına göre, AKP Milletvekili Özkeçeçi ile aile üyelerinin sahibi olduğu Antep merkezli Ünal Sentetik Dokuma Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, 24 Nisan 2024 tarihinde ihale yapılmadan, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’ne kömür torbası sattı. Türkiye Kömür İşletmeleri, söz konusu şirkete 936 bin TL ödeme yaparken Kamu İhale Bülteni’nde bulunan bilgilere göre, söz konusu şirketin, 2011 ile 2024 yılları arasında kamudan 18 ayrı ihale aldığı belirtildi.

Bu ihalelerin toplam değerinin 53 milyon TL’yi geçtiği ortaya çıkarken 2014-2023 arasında AKP Antep İl Başkanlığı yapmakta olan Özkeçeci’nin, bu görevdeyken de kamudan ihale aldığı kaydedildi.

İHALE ALMASI ETİK DEĞİL

Antep Şahinbey eski Belediye Meclis üyesi CHP’li Uğur Kalkan ise, konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada, “Eyup Özkeçeci'nin il başkanıyken birçok ihale aldığını kamuoyuyla paylaşmıştık. Her şeyden öte bu ihalelerin etik olmadığını defalarca hatırlattık. İhale kayıtlarında 2021’den bu yana yeni bir ihale gözükmüyordu. 2024’ün Nisan ayında ihale işlerini yeniden görmeye başladık.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü'nden doğrudan teminle 936 Bin Liralık çuval işinin, Özkeçeci’nin şirketine gittiğini belirten Kalkan,

“Daha önceki ihaleleri ‘ben Kömür İşletmeleri'nin tedarikçi listesindeyim’ diyerek savunmuştu. Siz o zaman ihale alırken il başkanıydınız, şimdi ihale alırken milletvekilisiniz. Antep'in bu kadar sorunu varken sizin ihale peşinde koşmanızı etik bulmuyorum” ifadeleriyle Özkeçeci’ye tepki gösterdi.

Gündem Haberleri