Depremde çadır satan Kızılay’dan bir satış daha! Bu kez bağışlanan taşınmazları satacak

Depremde parayla çadır sattığı anlaşılan Kızılay’ın şimdi de yurttaşlar tarafından kuruma bağışlanan 274 taşınmazı satışa çıkardığı ortaya çıktı.

Türkiye’nin en güvenilir kurumları arasında olması gereken Kızılay, rant odaklı politikalarıyla sıklıkla gündeme geliyor. Bir yıl içinde karını dörde katlayan Kızılay, yurttaşlar tarafından kuruma bağışlanan 274 adet taşınmazı satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Kızılay, AKP iktidarı döneminde krizi ranta çeviren bir “şirkete” dönüştü. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra depremzedelere çadır satmasıyla eleştiri oklarının hedefinde olan Kızılay, yine ticari faaliyetleriyle gündemden düşmüyor.

KARINA KAR KATTI

Kurumun kâr odaklı politikası faaliyet raporlarına yansımıştı. Bir yıl içinde satış gelirini dörde katlayan Kızılay, 2022 yılında 2 milyar 865 milyon 236 bin TL’lik net satış geliri elde etmiş ve bu tutar 2023 yılında 8 milyar 981 milyon 36 bin TL’ye yükselmişti.

Bünyesinde 11 farklı iştirak şirketi bulunduran Kızılay, Kızılay Yatırım Holding AŞ, Kızılay İçecek San. ve Tic. AŞ, Kızılay Barınma Sistemleri (Kızılay çadır tekstil 24.11.2023 tarihi itibarıyla ismi Kızılay Barınma Sistemleri olarak değiştirildi) Kızılay Lojistik AŞ gibi birçok şirket ile ticari faaliyetlerini yürütüyor.

Cumhuriyet’in aktardığına göre, söz konusu satış listesinde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Erzurum, Düzce, Samsun, Trabzon, Aydın, Nevşehir, Sakarya, Yalova, Erzincan, Tekirdağ, Kayseri ve Mersin gibi pek çok kentten çok sayıda taşınmaz bulunuyor. Bu taşınmazlar arasında çok katlı apartmanlar, dükkân, ev, depo, arsa, bağ ve fındık bahçeleri bulunuyor. Bu taşınmazların yurttaşlar tarafından Kızılay’a bağışlanmış olması tepkilerin odağı haline geldi.

GERİ ADIM ATILMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda kurumun bünyesinde bulunan çok sayıda hastaneyi satışa çıkaracağı ileri sürülmüştü. Kızılay Genel Sekreteri Murat Ellialtı, Kayseri’deki Kızılay hastanesinin başka kuruma devredilmesine ilişkin bir toplantı gerçekleştirmiş ve hastane çalışanları ise bu satışa tepki göstermişti. Ardından Kızılay, bir açıklama yaparak satıştan vazgeçildiğini duyurmuştu.

Gündem Haberleri