Dışişleri Bakanlığı Erdoğan-Esad görüşmesini yalanladı! Yandaş gazete iddia etmişti

Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın görüşeceğine ilişkin iddiaları yalanladı. Yandaş gazete Daily Sabah’ta Erdoğan ve Esad’ın Moskova'da görüşeceği ileri sürülmüştü

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşebilecekleri hakkında bir açıklama gerçekleştirmiş ve bu açıklamanın ardından iktidara yakın gazete Daily Sabah’ta, Erdoğan ve Esad’ın Moskova’da görüşeceği öne sürülmüştü. Söz konusu haberde, konuyla ilgili bilgi sahibi olan bir kaynağın, “Erdoğan ile Esad arasındaki ilk görüşmenin Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılması planlanıyor” ifadelerini kaydettiği belirtildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YALANLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esad’ın, Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya gelecekleri hakkındaki haberler yalanlanırken Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Suriye Cumhurbaşkanı Esad’la Moskova’da bir görüşme yapacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasında bulundu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Esad ile Moskova’da görüşme yapacağına ilişkin haberlerin gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

Gündem Haberleri