Dışişleri'nden İsrailli bakanın paylaşımına tepki: Filistin halkına olan desteğimizi engelleyemeyecek

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı paylaşıma tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin oğulları Abdüsselam ve Hemmam Heniyye'yi hedef alan sosyal medya paylaşımını "dezenformasyon amaçlı bir iftira" olarak nitelendirdi.

Bakanlık, sosyal medya platformu X'teki hesabından Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdüsselam ve Hemmam Heniyye hakkında yaptığı paylaşıma sert tepki gösterdi.

"FİLİSTİN HALKINA OLAN DESTEĞİMİZİ ENGELLEYEMEYECEKTİR"

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın şehit İsmail Haniye'yi ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızı hedef alan sosyal medya paylaşımı, dezenformasyon amaçlı bir iftiradır. Dikkatleri Gazze'de yaşanan soykırımdan uzaklaştırmayı amaçlayan bu yalanlar, Filistin halkına olan desteğimizi engelleyemeyecektir." ifadesini kullandı.

Katz, sosyal medya paylaşımlarında sıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almaya devam ediyor. Son paylaşımında ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile suikasta uğrayan İsmail Heniyye'nin oğulları arasında bir anlaşmazlık yaşandığını öne sürmüştü.

Gündem Haberleri