Diyanet yöneticilerinin yakınlarını özel vizeyle hacca götürdüğü ortaya çıktı

Aralarında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve eşi Seher Erbaş’ın da bulunduğu Diyanet’in birçok üst düzey yöneticisinin “Mücamele”cisimli özel vize ile hacca götürüldüğü ortaya çıktı.

Kendisine sağlanan dev bütçesi ve yaptığı lüks harcamalarla sık sık gündem olan Diyanet İşleri Başkanlığı, hac ibadeti sırasında yaptığı ayrıcalıklarla tepkilerin odağı haline geldi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in aktardığına göre, milyonlarca yurttaş, hac için sıra beklerken birçok kişiyi “Mücamele” isimli özel bir vizeyle hacca götüren Diyanet’in bu ayrıcalıklı uygulamasından yararlanan yeni isimler tespit edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın eşi Ali İhsan Martı ve Düzce İlahiyat Fakültesi Dekanı İsmail Karagöz ile birlikte bir.ok üst düzey yöneticinin eşinin de “Mücamele” vizesi ile hacca Resmi verilere göre, toplamda 2,5 milyon yurttaşın hacca gitmek için kura beklerken Diyanet yöneticilerin , yakınlarını hacca götürmesine tepki yağıyor.

Seher Erbaş'ın beş defa kuraya girmeden hacca gitmesi ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın eşi Ali İhsan Martı'nın kurasız hacca götürülmesi hala gündemdeki yerini korurken Diyanet’teki üst düzey isimlerin de eşlerini hacca götürdüğü iletildi.

TAHSİS EDİLEN ODADA BİR AY KALMIŞLAR

Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir ile Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Özel Kalem Müdürlüğünü birlikte yürüten Hasan Güçlü, eşlerini kuraya sokmadan hacca götürdü.

Müdürlerin hac görevlendirme onayının, "İrşat ekip üyesi ve denetim ekip başkanı" şeklinde alındığı kaydedilirken yöneticilerin eşleri ile birlikte kendilerine tahsis edilen odada bir ay kaldığı ve kaldıkları her gün için hacılardan alınan ücretlerden harcırah ödendiği kaydedildi. Diyanet yöneticilerinden bır kısmının eşleriyle Mekke Din Hizmetleri Ataşeliği’nde, bir kısmının ise Diyanet'in Mekke'deki merkezi olan Daru'l-Hadi otelinde kaldıkları belirtildi.

Söz konusu uygulamayı eleştiren Diyanet kaynakları, “Hacılardan alınan ücretlerle alınan ikramların en özeli ve en güzeli ile günlerini geçirdiler” ifadelerini kullandı. Haccın bir ibadet olmaktan çıkarılarak “lüks tatil olarak” görülmeye başladığını vurgulayan kaynaklar, “Kendi paralarıyla simit almaktan çekinenler milletin emanetiyle lüksün zirvesini yaşıyorlar. Bir telefonla en lüks hizmeti alabiliyorlar” dedi.

Gündem Haberleri