Diyanet’in çocuk dergisinde propaganda! Erdoğan’ın damadından “deha” diye bahsedildi

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, on milyonlarca lira para harcayarak bastırdığı çocuk dergisinde propaganda yapıldı. Diyanet Çocuk’un Temmuz sayısında, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’a “deha” denildi.

Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar için “deha” ifadesi kullanıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik hazırlanan Diyanet Çocuk isimli derginin temmuz sayısı için “Uçan Dehalar” isimli bir bölüm hazırlandı. Söz konusu dergide, “Uçan Dehalar” temasında hazırlanan iki sayfada, dikkat çeken bir bölüm yer alırken uzay teknolojilerinden bahsedilen bölümde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’dan da bahsedildi.

Söz konusu bölümde, uzay teknolojileriyle birlikte, İHA ve SİHA’ların fotoğraflarının da bulunması dikkatleri çekerken dergide Kızılelma, Kaan ve Akıncı gibi insansız hava araçlarının fotoğrafları ve Bayraktar’ın TB2 isimli hava aracının fotoğrafı kullanıldı.

“DEHA” OLARAK BAHSEDİLDİ

Diyanet’in çocuk dergisinde, uzay ve havacılığa ilişkin kısa bir yazıya da yer verilirken bilim insanlarının, sürekli uzay ve havacılık teknolojileri üzerinde çalıştığının kaydedildi ve “Örneğin, Selçuk Bayraktar gibi dehalar, insansız hava araçları (İHA) ile teknolojinin sınırlarını zorluyorlar" ifadesi kullanıldı.

UZAY TURİZMİ

Türkiye tarafından uzaya gönderilen ilk astronot olan Alper Gezeravcı’nın da fotoğrafı dergide yer alırken Selçuk Bayraktar ile birlikte, “Uçan deha” olarak anılan Gezeravcı için “Uzay keşfi dünya dışındaki gezegenlere seyahat etmemizi sağlayacak teknolojik gelişmelerle gerçekleşecek. Türk astronotlar da unutulmamalı. Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever gibi astronotlarımız, artık uzayı keşfetmek için yola çıkıyorlar.” ifadeleri kullanıldı.

Gelecekte, insanların daha büyük hayaller peşinde koşacakları ifade edilirken “Uzay turizmi sayesinde, insanların uzaya seyahat etmelerini ve diğer dünyaları keşfetmelerini sağlayacak yeni deneyimler yaşayabiliriz. Gökyüzünde sınırlar yoktur. Müslüman Türk bilginlerinin hikâyesi bize gösteriyor ki hayal gücü ve çalışma ile herkes kendi uçuşunu gerçekleştirebilir.” ifadelerine yer verildi.

Gündem Haberleri