Ekrem İmamoğlu İBB’nin SGK borcu için harekete geçti

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, TBMM Genel Kurulu’nda, belediyelerin SGK borçları hakkında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ödeme girişimini başlattığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li belediyelerin SGK borçlarının tahsil edilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na talimat vermişti. 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde, AKP’den CHP’ye geçen pek çok belediyede SGK’ya yüklü miktarda borç olduğu gün yüzüne çıkmıştı.

AKP GRUP BAŞKANVEKİLİNDEN İBB’YE TEŞEKKÜR

AKP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Şahin Usta, TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmada, SGK borcu bulunan belediyelerden de bahsetti. Usta, İBB’nin SGK borçlarını ödemek için başvuru yaptığını açıkladı ve “Sigorta prim borçlarının ödenmesiyle ilgili atılan adımdan neden rahatsız olundu? Belediyeleri sıkıştırarak bütçelerinin kısıtlanmaya çalışıldığını iddia ediyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplam bütçesi 500 milyarın üzerinde. SGK borcu 2024 için 3 milyar 250 milyon.” ifadelerini kaydetti.

500 milyarlık bütçeden 3 milyar liralık bir borcu ödemenin belediyeyi sıkıştırmak anlamına gelmediğini ifade eden Usta, “Bu SGK için önemli bir miktardır, bunun ödenmesi uzlaşmacı bir yaklaşımla sağlamak için yapılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de başvurusunu yapmış, bu ödemeyle ilgili girişimini başlatmıştır. Bu yapıcı tutumdan dolayı da teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Gündem Haberleri