Elektrik faciasında ilk duruşma bugün görülecek: Müdürler de sanıklar arasında

İzmir'de elektrik akımına kapılarak ölen iki kişiyle ilgili davada 42 sanık bugün hakim karşısına çıkacak. Sanıklar arasında İZSU ve GDZ Elektrik yetkilileri de bulunuyor.

İzmir'in Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz (23) ve onu kurtarmaya çalışan İnanç Öktemay'ın (44) ölümüne ilişkin davada 13'ü tutuklu 42 sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak. İddianame hazırlandı. Sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan dava açıldı ve 22,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

MÜDÜRLER DE SANIKLAR ARASINDA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, GDZ Elektrik ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün asli kusurlu olduğu belirtilen bilirkişi raporlarına göre, olayda öngörülemeyen herhangi bir olağanüstü durum ya da kişisel kusur bulunmadığı ifade edildi. İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, eski genel müdür Ali Hıdır Köseoğlu ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel gibi isimler de sanıklar arasında yer alıyor.

Gündem Haberleri