Elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni dönem başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarındaki yeni düzenlemeyi duyurdu.

Bakan Bayraktar, bu düzenlemeyle birlikte faturaların gelir gruplarına göre daha adil bir şekilde dağıtılacağını ve yüksek gelirli tüketicilerin gerçek maliyetleri daha fazla ödeyeceğini açıkladı.

Bayraktar, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na yaptığı açıklamada, "Bir 1000 liralık gaz ve elektrik faturasında devletimiz şu anda yüzde 60 oranında bir destek sağlıyor" dedi. Bu desteklerin salgın döneminde hane halkı ve ticarethanelere sağlandığını vurgulayan Bayraktar, "Devlet desteği Hazine üzerinden devam ediyor ve bu desteklerin daha etkin kullanılması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni düzenleme ile birlikte, gelir grubu yüksek olan ve gerçek maliyeti ödeyebilecek olan tüketicilere maliyet esaslı yansıtmanın daha uygun olacağına dikkat çeken Bayraktar, bu değişikliğin amacının ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşlar ve emeklilere destek vermek olduğunu belirtti. Özellikle yüksek tüketimli evler ve elektrikli araç sahibi olan vatandaşların, gerçek maliyetlerle karşılaşacağı bir modelin getirileceğini ifade etti.

Bakan Bayraktar, bu yeni düzenlemenin bütçe imkanları doğrultusunda sürdürüleceğini ve enerji fiyatlarındaki değişimlerin enflasyon üzerindeki etkilerini göz önünde bulundurarak Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yürütüleceğini sözlerine ekledi.

Gündem Haberleri