Emekli Tuğgeneralden dikkat çeken uyarı: Türkiye'de de vurabilir!

Emekli tuğgeneral Naim Babüroğlu, Haniye suikastına ilişkin açıklamalarda bulunurken Türkiye için de kritik bir uyarı yaptı. Babüroğlu, "Türkiye bu tür liderlere ev sahipliği yaparken çok dikkatli olmalı" dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Naim Babüroğlu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesinin ardından Türkiye hakkında önemli bir uyarıda bulundu.

Benzer bir saldırının Türkiye'de de gerçekleştirilebileceğini ifade eden Babüroğlu, “İsrail İstihbarat Başkanı 7 Ekim saldırısından sonra şöyle dedi: Hamas'ın Türkiye, Katar ve Lübnan'da bulunan lider kadrosunu yok edeceğiz. Bu şu demek: Bu 2023'ten beri planlanıyor.” açıklamasında bulundu.

“Peki Haniye yıllardır Katar'da. Neden Katar'da adresini bilmesine rağmen yapmadı?” sorusunun yanıtını veren Babüroğlu, “Çünkü ABD Hamas liderlerinin Katar'da olmasını istiyor. İsrail de onu istiyor. Katar güvenilir bir ülke onlar açısından, orada kontrol altında tutar. Ama Türkiye'de yapar mı? Yapar.” ifadelerini kullandı.

"ÇOK SAYIDA MOSSAD ELEMANI VAR"

Türkiye’nin dikkate alması gerekenlerden birini açıklayan Babüroğlu, “Türkiye, bu tür liderlere ev sahipliği yapıp yapmama konusunu daha ciddi düşünmeli. İsrail artık çok ciddi. Türkiye'de çok sayıda Mossad elemanı var. Ve çok sayıda Mossad elemanına çalışan yerel istihbarat kaynağı var. İstese Katar'da da yapabilirdi ama yapmadı, İran'da yaptı.” açıklamasında bulundu.

Babüroğlu, konuşmasının devamında, “Ben bundan sonra Türkiye'de böyle bir eylem yapmamayı tercih edeceğini düşünmüyorum.” ifadesini iletti ve İsrail’in gerginlik aşamasını aştığını ve artık çatışma safhasına geçtiğini belirtti.

Emekli Tuğgeneral, “İsrail'le Türkiye arasındaki ipler iyice gerginleşti, liderler arasındaki söylemlerden kaynaklı. Artık İsrail'in Türkiye üzerinde de ben bunu yapacağını düşünüyorum.” dedi.

Gündem Haberleri