Enerji dolu bir gün Türkiye'nin elektrik üretim ve tüketim verileri

Dün Türkiye'nin enerji sahnesinde heyecan verici bir gün yaşandı! Ülke genelinde tam 967.722 megavatsaat elektrik üretildi ancak tüketim 971.008 megavatsaat ile üretimi geride bıraktı.

Elektrik talebinin zirveye ulaştığı an ise saat 15.00’te kaydedildi; bu saatte tüketim 46.597 megavatsaat olarak belirlendi. Gecenin en sakin saatinde, yani 05.00'te ise tüketim 32.345 megavatsaat seviyesine düştü.

Enerji üretiminde ise ithal kömür santralleri, %24,7'lik payı ile liderliği elinde bulundururken, doğal gaz santralleri %20,7 ve barajlı hidroelektrik santralleri %14,3 ile onu takip etti.

Ayrıca, Türkiye enerji ticaretinde de hareketli bir gün geçirdi. 13.914 megavatsaat elektrik ihracatı gerçekleştirirken, 17.200 megavatsaat elektrik ithalatı yapıldı. Enerji alanındaki bu dinamik gelişmeler, Türkiye'nin gelecekteki enerji politikalarının ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor!

PEKİ BU VERİLER HALKIN CEBİNE NASIL YANSIYACAK?

Aktarılan verilere göre çizilen olumlu tablonun ne denli olumlu olduğu da ayrıca merak konusu. Enerjideki bu gelişmelerin tüketicinin cebini ne oranda olumlu revize edecek ne oranda tüketiciyi rahatlatacak burası şu an muamma. Türkiye'nin enerjisinin üretimindeki artış ile enerji tüketimin arasındaki dengeden hareketle bu durumun ne derece elverişli olduğu da ayrıca yoruma açık gibi duruyor.

Gündem Haberleri