Erdal Beşikçioğlu'ndan sokak hayvanları projesi! Belediyede görevlendirecek

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak köpeklerinin öldürülmesine karşı olduğunun altını çizerek çözüm önerisini açıkladı.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Belediye Meclisi’nde yurttaşlarla bir araya geldi. Sokak hayvanların öldürülmesinin yolunu açan yasaya karşı bir proje geliştiren Beşikçioğlu, bu projeyi yurttaşlarla paylaştı.

Cumhuriyet’in aktardığına göre, "Katliamdan yasa olmaz" diyen Beşikçioğlu, Etimesgut’un kendisinden önceki MHP’li yönetiminde veterinerlik hizmetleri için 6 ayda 12 milyon liranın ruhsatsız bir hastaneye harcandığını açıkladı. Eski yönetimin son bir ayında ruhsatı olmayan hastaneye kadro verdiğini ifade eden Beşikçioğlu, sokak hayvanlarına ilişkin proje için yasanın sonuçlanmasını beklediklerini bildirdi.

HAYVANLAR BELEDİYEDE GÖREVLENDİRİLECEK

Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanlarının öldürülmesine karşı olduğunun altını çizdi ve "Ben belediye başkanı olarak can dostlarımızı belediyede görevlendireceğim. Belediyenin bir sürü garajı var. Bunlara sahip çıkacak bir can dostuna ihtiyacımız var. Binalarımıza da bekçiye ihtiyacımız var" açıklamasında bulundu.

Köpeklerin eğitimi kapsamında belediyenin veterinerlik biriminin başına önceden TSK'de görev yaparak mayın arama köpeklerinin eğitimini üstlenmiş bir müdür getirileceği duyururken köpeklerin toplanmayacağını belirtti. Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu, "Bu hayvanları eğiterek belediyenin içerisindeki sosyal tesislerde ömür boyu sağlık ve mama garantisiyle görevlendireceğiz" ifadesini kullandı.

"RANT SAĞLAMAYA ÇALIŞANLARA ENGEL OLACAĞIZ"

Projelerinin yanı sıra belediyenin veterinerlik hastanesindeki eksikliklerin Ankara Üniversitesi’nin Veterinerlik Fakültesi işbirliği içinde çözüleceğini aktaran Beşikçioğlu, "Böylelikle can dostları üzerinden rant sağlamaya çalışanlara engel olacağız" açıklamasını yaptı.

Gündem Haberleri