Erdoğan 1 yılda 319 bin konut sözü vermişti 1,5 yılda 76 bin ev teslim edildi

Murat Kurum, Elazığ’da gerçekleştirdiği konuşmada, 76 bin konutun sahiplerine teslim edildiğini ve yıl sonunda 200 bin evin teslim edilmesinin hedeflendiğini kaydetti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 yılda 319 bin konutun teslim edileceğini vaat etmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören 11 ildeki gezilerini sürdürdü. "6 Şubat depremi nedeniyle hasar gören konutlarımızı hızlı bir şekilde ihyasını aynı şekilde gerçekleştireceğiz" ifadesini kaydeden Kurum’un hedeflediği sayı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, depremin ardından verdiği vaatlerinin altında kaldı.

VAATLERLE GERÇEKLER UYUŞMADI

Şimdiye dek 11 ilde 283 bin konutun inşaatının devam ettiğini ileten Murat Kurum, depremden bu yana 1.5 yılda 76 bin evin sahiplerine teslim edildiğini ve yıl sonuna kadar 200 bin evin teslim edilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar; toplamda 76 bin yuvamızı kardeşlerimize teslim ettik. Yılsonuna kadar toplamda en az 200 bin konutu teslim edeceğiz. İnşallah bu çerçevede her ay 25-30 bin konutun teslimiyle birlikte ailelerimiz evlerine kavuşana kadar durmadan duraksamadan çalışacağız.” ifadelerini kullanan Kurum, 2025 yılının sonuna kadar, 11 ilde evine girmeyen hiçbir depremzedenin kalmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Nisan 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, bir yıl içinde toplamda 650 konutun inşa edileceğini ve bunların 319 bininin sahiplerine teslim edileceğini ifade etmişti.

Erdoğan vaadini, "Dün itibarıyla deprem bölgesinde 67 bin 50 konut ve köy evinin yapım sürecini başlattık. Bunlardan 31 bin 663'ünün de bilfiil temelini attık. Amacımız bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim etmektir. Toplamda inşa edeceğimiz konut sayısı 650 bini bulacaktır." ifadeleriyle açıklamıştı.

Gündem Haberleri