Erdoğan Erken Seçime Kapıları Kapattı

Erken seçim tartışmaları gündemdeki yerini korurken, edinilen bir kulis bilgisine göre AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MYK toplantısında erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu.

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) geçtiğimiz pazartesi günü toplandı. Edinilen kulis bilgilerine göre MYK'da gündemdeki erken seçim tartışması da masaya yatırıldı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçime kesin bir dille kapıları kapattığı öğrenildi.

İktidara yakın Sabah gazetesinin ulaştığı kulis bilgilerine göre; Erdoğan'ın kurmaylarına "Erken seçim tartışmaları havanda su dövmektir. Erken seçim gündemimizde değil ve asla da olmayacak" dediği öğrenildi.

BAYRAK DEĞİŞİMİ SÜRECEK

Toplantı esnasında partideki değişimlere de dikkat çeken Erdoğan'ın, "2 bakan ve 7 il başkanı ile değişim sürecine dair başlangıç yaptık. Kimseyi kırmadan, dökmeden gerektiği zaman bayrak değişimi devam edecek. Bayrak değişimine gitmeyi planladığımız iller var" dediği ortaya çıktı.

SOKAK HAYVANLARI TALİMATI

Ayrıca MYK toplantısında, sokak hayvanlarına ilişkin gerçekleştirilecek olan yasal düzenlemeyle ilgili son süreç de tartışıldı. Sokak hayvanlarıyla ilgili hazırlanan kapsamlı rapor Erdoğan’a sunuldu.

Erdoğan’ın, büyük tartışmalara yol açan yasa teklifiyle ilgili Meclis kapanmadan Genel Kurul’dan geçirilmesi talimatı verdiği de edinilen bilgiler arasında.

Yasanın AKP'nin muhalefet kanadıyla yapacağı görüşmelerden sonra bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunulması ve daha sonra komisyon gündemine alınacağı değerlendiriliyor.

Gündem Haberleri