Erdoğan Esad görüşmesinin yeri ve zamanı belli oldu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yaptığı görüşmenin tarihi ve yeri belli oldu. Kritik tarihi, yandaş gazete sızdırdı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında yapılması beklenen görüşmeye ilişkin yeni bir gelişme meydana geldi. Sabah gazetesinin İngilizce versiyonu olan Daily Sabah’a konuşan bir kaynak, söz konusu görüşmenin ağustos ayında gerçekleşmesinin planlandığını ifade etti.

Erdoğan-Esad görüşmesinin Moskova’da yapılacağı öğrenilirken Rusya Devlet Başkanı Putin’in, iki lidere ev sahipliği yaparak görüşmelere aracılık edeceği iletildi. Diğer yandan İran’ın toplantıya davet edilmesinin beklenmezken Irak’ın davet edileceği kaydedildi.

ERDOĞAN YUMUŞAMA SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Temmuz’da gerçekleştirdiği açıklamada, Esad’ı Türkiye’ye davet etme niyetinin olduğunu ifade etmiş ve “Beşar Esad Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Davetimizi yapacağız ve İnşallah bu davetle birlikte de Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ise, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki açıklamalarına olumlu baktığını ancak bu görüşmenin kuralsız bir şekilde gerçekleşmeyeceğini vurgulamıştı.

Gündem Haberleri