Erdoğan’dan Instagram açıklaması: “Dijital faşizmle karşı karşıyayız”

2 Ağustos sabahı Instagram’a getirilen erişim engeli hakkında konuşan Erdoğan, “Bir dijital faşizmle karşı karşıyayız" dedi.

AK Parti Genel Merkez’inin İnsan Hakları Eğitim Program’ında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Instagram’ın erişime kapatılması hakkında çarpıcı ifadelerde bulundu.Erdoğan, bir dijital faşizm ile karşı karşıya olunduğuna değinirken, görüşmelere rağmen Türkiye'nin hassasiyetleri konusunda işbirliği yapılmadığını savundu.

Muhalefete sert ifadelerde bulunan Erdoğan, "Sosyal medya platformlarına bir çift laf etmeyenler klavye ve ekran başına geçip Türkiye'yi Batı'ya şikayet sırasına giriyorlar" dedi ve muhalefet partileri için 'ev zenciliği' ifadesini kullandı.

"SOSYAL MEDYA PLATFORMLARININ REZİLLİKLERİNİ ELEŞTİRMEYENLER..."

Açıklamasında Erdoğan, "Burada başka bir mesele de Türkiye'deki muhalefetin kaypak tutumudur. Muhalefet partileri hemen ayağa kalkıyor. Sosyal medya platformlarına bir çift laf etmeyenler klavye ve ekran başına geçip Türkiye'yi Batı'ya şikayet sırasına giriyorlar. Sosyal medya platformlarının rezilliklerini eleştirmeyenler, estirdikleri faşizme laf etmeyenler, Türkiye'yi Batılılara şikayet sırasına giriyor. Özgürlükleri savunmak böyle olmaz. Bunun adı 'ev zenciliği'dir" dedi.

Gündem Haberleri