Erdoğan’ın onayıyla İstanbul’un tarlaları villa olacak

Maliye Bakanlığı, İstanbul’daki tarlalardan rant yaratmaya çalışıyor. Pendik Kurnaköy’deki yaklaşık 80 bin metrekarelik tarlaya, villa yapılması için imar planı yapıldığı açığa çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülkiyeti Maliye Bakanlığı hazinesine ait olan Pendik Kurnaköy’de bulunan 79 bin 10 metrekarelik arazi için hazırlanan yeni imar planlarını onayladı.

Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün aktardığına göre, Topçayırlar Mevkii 11480 ada 13 parsel, tapu kaydında tarla niteliğinde görünmekte fakat Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı hazırladı. Sera tarımı yapılan arazinin bitişiğinde yer alan parselin, yaklaşık 63 bin metrekarelik kısmı, 2 katlı villa yapımına uygun olacak şekilde planlandı.

Alanın yaklaşık 17 bin metrekarelik kısmı park ve okul alanı olarak ikiye ayılırken arazinin Kuzey Marmara Otoyolu’nun yaklaşık 200 metre kuzeyinde bulunduğu öğrenildi.

AKP’Lİ BELEDİYE SGK BORCUNU 8 PARSELLE KAPATTI

Diğer yandan AKP’li Pendik Belediyesi geçtiğimiz ay Meclis’ten, SGK borçlarına karşılık, okul alanı olarak ayrılmış olan 8 parseli Maliye hazinesine devretmek amacıyla karar aldı. Aynı zamanda Pendik Belediyesi, Resmi Gazete’ye peş peşe verdiği ilanlarla Dolayoba’da bulunan kendi mülkiyetindeki iki parseli satışa çıkardı.

Pendik Belediyesi tarafından, 11 bin metrekare büyüklüğündeki 8691 ada 40 parsel ile 3 bin metrekare büyüklüğündeki 8691 ada 39 parsel için toplamda 646 milyon 140 bin 900 TL muhammen bedel belirlendi.

Söz konusu arsaların satış ihalesinin 21 Ağustos 2024 tarihinde yapılacağı belirtilirken Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısında bulunan parsellerin birinin üzerinde gecekonduların da bulunduğu ifade edildi.

40 nolu parselin altından ise metro hattı geçtiği bilinirken Pendik Belediyesi 2022 yılında da 9 ayrı parseli, SGK borçlarına karşılık Maliye Hazinesine devretmek için Meclis kararı almıştı. 9 parselin 4’ü dini tesis alanında, 2’si sağlık tesis alanında ve diğerleri de park, ticaret ve yol alanında yer alıyor.

Gündem Haberleri