"Evlilik kredisi" uygulamasında yeni dönem

48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz "Evlilik kredisi" uygulamasında yeni dönem başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öngördüğü Aile ve Gençlik Fonu'nun, gençlerin aile kurma süreçlerine destek sağlamak amacıyla oluşturulduğunu belirtti.

Göktaş, bu projeyi ilk olarak depremden etkilenen Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya gibi illerde pilot uygulama olarak hayata geçirdiklerini hatırlatarak, evlilik planı yapan gençlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira faizsiz kredi desteğinin büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

Projeye başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandığını anımsatan Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 12 bin 132 çift başvurdu, şu ana kadar şartları yerine getiren toplam 3 bin 963 çift, söz konusu krediden yararlandı." dedi.

"BARTIN VE ZONGULDAK'I DAHİL ETTİK"

Aile ve Gençlik Fonu'nda yeni bir döneme geçtiklerini ve projenin pilot uygulamasının ikinci bölümünü başlattıklarını açıklayan Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık." dedi.

Yeni illerin eklenmesinin yanı sıra, daha fazla çiftin bu destekten faydalanabilmesi için şartları da hafiflettiğimizin altını çizen Göktaş, başvuru şartları arasında yer alan çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması kuralında bir düzenlemeye gidildiğini açıkladı.

Pilot uygulama kapsamında sahadan aldıkları dönüşler ve vatandaşların talepleri kapsamında gelir kriterinde yeni düzenleme yaptıklarını aktaran Göktaş, "Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz." ifadesini kullandı.

Göktaş, Bakanlık olarak gençleri desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Gündem Haberleri