Fahrettin Altun: Narin cinayetinde gizlilik kararı devam ediyor

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Narin cinayetine ilişkin gizlilik kararının devam ettiğini söyledi.

8 yaşındaki Narin Güran'ın Diyarbakır'da kaybolması üzerine uzun süren arama çalışmalarının ardından 19 gün sonra dere yatağında cansız bedenine ulaşıldı. Türkiye'yi yasa boğan acı olayın ardından soruşturmalar devam ederken, bir süredir yayın yasağı uygulanan cinayete ilişkin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) dün yayın yasağının kalktığı açıklandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise yayınladığı mesajda, cinayetle ilişkili gizlilik kararının devam ettiğini söyledi. Altun, yaptığı açıklamada, "Soruşturmanın gizliliğine zarar verecek bilgilerin yayıldığı, konu üzerinden siyasi ve ideolojik rant devşirilmeye çalışıldığı görülmektedir" dedi.

Gizlilik kararının devam ettiğini vurgulayan Altun, "Dün kılınan cenaze namazı ile ebediyete uğurladığımız masum kızımız Narin'in katledilişi ile alakalı soruşturmada alınan gizlilik kararı halen geçerlidir. Geleneksel ve dijital medya mecralarında soruşturmanın gizliliğine ve salahiyetine zarar verecek dezenformasyon içeren bilgilerin yayıldığı, kamuoyunun hassasiyetlerinin belli çevrelerce kullanılarak konu üzerinden siyasi ve ideolojik rant devşirilmeye çalışıldığı müşahede edilmektedir." ifadelerini kullandı ve ekledi:

"İletişim Başkanlığımız da konuyla ilgili tüm kurumlarla koordinasyon içinde dezenformasyonla mücadele sürecini yürütmektedir. Unutulmamalıdır ki dezenformasyon içeren bilginin yayılmasını engellemek her birimizin görevidir ve soruşturmanın gidişatı için büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda, vicdanlarımızı yaralayan bu elim hadise ile ilgili sadece yetkili kurum ve kişilerce yapılan açıklama ve bilgilendirmelere itibar edilmesini her bir vatandaşımızdan önemle rica ediyoruz."

Gündem Haberleri