Fatih Altaylı: İktidar Boğaziçi Üniversitesi'ne Naci İnci'yi bela ederek bitme noktasına getirdi

Gazeteci Fatih Altaylı, bugün yazdığı yazısında, AKP iktidarının Boğaziçi Üniversitesi’ne Naci İnci'yi atamasıyla üniversitenin bitme noktasına geldiğini söyleyerek sert eleştirilerde bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı, bugün yazdığı köşe yazısında, öğrencilerin okudukları üniversitelere yönelik memnuniyet oranını ölçen bir ankete değindi ve söz konusu ankette Boğaziçi Üniversitesi’nin 67. sırada yer aldığını ve bu durumun AKP iktidarının eseri olduğunu ifade etti.

Altaylı, iktidarın atadığı Prof. Dr. Naci İnci'nin Boğaziçi Üniversitesi'ne bela edildiğini kaydederek " Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri, ihanet derecesinde felaket bir yönetim gösteren bir rektörün elinde giderek çöküyor. Ve herkes izliyor. " açıklamasında bulundu.

“Naci İnci, sanki bu üniversiteye rektör olarak değil de, bu üniversiteyi yok ederek ülkenin insan kaynağını ortadan kaldırmaya ant içmiş bir müstemleke valisi gibi hareket ediyor.” açıklamasında bulunan Altaylı, İnci’nin üniversiteyi yok etmek için elinden geleni yaptığını ve hiç kimsenin buna ses çıkarmadığını belirtti.

"Naci İnci gibi birinin Türkiye’nin en iyi üniversitesini yok etmesine göz yumanlar günün birinde iktidardan iner. O gün geldiğinde benim vicdanım belki herkesi affeder. Ama bu Naci İnci’yi asla affetmez.” ifadelerini kullanan Altaylı, İnci’den, eğitime ve Türkiye'nin geleceğine yaptığı ihanetin hesabının sorulmasını umduğunu belirtti.

Gündem Haberleri