Fatih Altaylı Roblox’un kapatılmasına tepki gösterdi: Türkiye’de her şeyin yasaklanabileceği ortaya çıktı

Gazeteci Fatih Altaylı, iktidarın art arda getirdiği erişim yasaklarına tepki gösterdi. 15 kişiyi ilgilendiren bir kararın, bir hakim tarafından tek başına alındığını belirten Altaylı, zehir zemberek eleştirilerde bulundu.

2 Ağustos günü Instagram’a getirilen erişim yasağının ardından şimdi de, özellikle çocuklar arasında popüler olan oyun uygulaması Roblox’a yasak getirildi. Art arda alınan bu kararlar kamuoyunda tepki çekerken Gazeteci Fatih Altaylı da konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada eleştiriler yağdırdı.

Fatih Altaylı, Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin de durumu anlamaya çalıştığını ileterek yetkililerin “Bizim bu konudan hiç haberimiz yoktu. Adana’da bir mahkemeye başvurulmuş ve karar oradan çıkmış. Biz de karar UYAP üzerinden bakanlığa tebliğ edilince öğrendik kararı” ifadelerini alındığını duyurdu.

“Sonuçta bir savcının talebi, bir Sulh Ceza Hakimi’nin tek başına aldığı bir kararla Türkiye’de her şeyin yasaklanabileceği ortaya çıktı” ifadelerini kaydeden Altaylı, “Açıkçası ben Roblox uzmanı değilim. Başta da dediğim gibi haberim dahi yoktu varlığından.” dedi.

Roblox’un zararlı olup olmadığını ve yasaklanma gerekçesindeki haklılık payının ne olduğunu bilmediğini ifade eden Altaylı, “Ama 15 milyon kişiyi ilgilendiren bir karar, bir hakimin kendi anlayışı, dünya görüşü doğrultusunda şak diye engellenince bu pek yerinde bir durum gibi görünmüyor. “ açıklamasında bulundu.

Altaylı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Eğer bu işler böyle kolay olacaksa, yarın öbür gün keyfine göre bir mahkeme bulan herkes, bir taşra kasabasında dahi bir karar aldırıp, hiç ummadığınız yasakları getirebilir” ifadelerini kaydetti.

Gündem Haberleri