Fatih Altaylı'dan Çarpıcı Bakan Şimşek İddiası

AJet'in teknik sorunlar, rötarlar ve bagaj problemleriyle mücadelesi devam ediyor. Gazeteci Fatih Altaylı, şirketin; aksaklıkları ve kademsizliklerini sert bir dille eleştirdi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Türk Hava Yolları'nın (THY) yeni markası AJet ile ilgili olarak yaşanan olayları köşesinde eleştirerek, "Bu A Jet’in temelinde bir bozukluk, kuruluşunda bir kademsizlik var. Ne diyelim, Allah beterinden saklasın." ifadesini kullandı. AJet'in teknik sorunlar, sık rötarlar ve yolcu bagajı problemleriyle gündemde olduğunu belirten Altaylı, geçtiğimiz günlerde THY personelinin iddialarına yer vererek, bu sorunların uçuş şirketinin Arap sermayesine satılmak üzere olduğu iddiasıyla ilişkilendirdi. Bugünkü yazısında da Altaylı, Bodrum Havalimanı'ndan Ankara'ya yapılacak olan bir AJet uçuşunu örnek verdi.
Uçuşa dakikalar kala biniş yapacak yolcuların olduğunu ancak bir telefon geldiğinde durumun değiştiğini belirtti. Telefon, "Bakan Mehmet Şimşek'in eşi ve üç çocuğunun havalimanında olduğunu ve mutlaka uçmaları gerektiğini" bildiriyordu. Havalimanındaki AJet personeli, bu duruma şaşkınlıkla karşılık verdi. Biniş kartları dağıtılmış ve kontuar kapanmıştı. Ancak birkaç dakika sonra telefon tekrar çaldı ve "Hanımefendi bekliyor, çabuk olun." denildi.

HAVALİMANI KARIŞTI

Sonunda uçakta yer alan öğretim görevlisi tıp profesörü ve ailesinin yerine, Bakan Şimşek'in eşi ve çocuklarının oturtulduğunu ifade etti. Bu değişiklik büyük tartışmalara yol açtı ve havalimanında kargaşaya neden oldu. Altaylı, yazısında isim vermemiş olsa da PolitikYol'un iddiasına göre söz konusu bakanın Mehmet Şimşek olduğu ifade edildi.

UÇAKTA TEKNİK ARIZA ÇIKTI

Fatih Altaylı, yazısında ikinci bir skandalı da AJet ile ilişkilendirerek aktardı. Budapeşte'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak olan bir AJet uçuşunda teknik arıza nedeniyle uçak kalkış yapamadı. Yolcular terminalde bekletildi. Tamirat süreci uzayınca yolcular, yiyecek talebinde bulundu. Havalimanındaki AJet ekibi, 200 adet sandviç sipariş etti, bunların 30 tanesi vegan sandviçti.

DOMUZ ETİ TARTIŞMASI ÇIKTI

Sandviçler geldiğinde yolcular yemeye başlar ve bir yolcu, "Bunların içindeki et ne eti?" diye sordu. Ortaya çıkan cevap ise büyük bir tartışmaya yol açtı. Sandviçlerin içinde domuz jambon olduğu belirlendi. Durum yolcular arasında büyük bir tepkiye neden oldu. Domuz eti konusu hakkında dinî bir tartışma başladı.

Gündem Haberleri