FETÖ’nün fişlediği Atatürkçü Albay emekli edildi

FETÖ’nün “Atatürkçü küfürbaz Yarbay” ifadeleriyle fişlediği Suudi prensine verdiği bahşişi iade ederek ismini dünyaya duyuran, Erzincan ve Tunceli’de terörü sıfırlayan kıdemli albay Ergün Cebeci tuğgenerallik beklerken emekli edildi.

Hayatı boyunca yurt içi ve yurt dışında başarılı operasyonlarla geçen İstanbul Jandarma İl Alay Komutanı Yardımcısı Kıdemli Albay Ergün Cebeci Tuğgenerallik beklerken 54 yaşında emekli edildi. Tunceli’nin dağlarından Ukrayna Rus Savaşı’nda Türk vatandaşlarının tahliyesine kadar pek çok operasyonda bulunan evli ve üç çocuk babası Kıdemli Albay Cebeci, İstanbul Jandarma Alay Komutanlığı görevindeydi. FETÖ tarafından "Atatürkçü küfürbaz Yarbay” diyerek fişlenen Cebeci, Tuğgeneral olmayı beklerken emekli edildi. Cebeci, Sözcü gazetesine verdiği röportajda, emeklilik kararı ile şoke olduğunu ifade etti.

SUUDİ PRENSİN BAHŞİŞİNİ GERİ VERMİŞTİ

27 Temmuz 2007 tarihinde Muğla’nın Bodrum ilçesinde İlçe Jandarma Komutanı görevinde bulunurken Suudi Arabistan Prensi Mohamed Bin Suud Al-Faisal Al Suud’un kaldığı otelin personeline ve güvenlik görevlilerine bahşiş olarak, içerisinde 5’er bin dolar bulunan zarflar dağıttığı öğrenilmişti. Söz konusu olayda, otelin sorumluları, ön büro müdürleri, özel güvenlik görevlilerine, geçirdiği güvenli ve huzurlu tatil sebebiyle teşekkür zarfı vermek istediğini ifade eden Prens, herkesin kabul etmesini dilediğini belirtmişti.

Törende bulunan ve prensin güvenliğinden sorumlu jandarma subayı da, içinde ne olduğunu bilmeden o zarflardan aldı ve zarfı açmadan o dönemde Bodrum Jandarma Bölük Komutanı olan Binbaşı Ergün Cebeci’ye götürdü.

ÇİÇEK EŞLİĞİNDE ZARFI İADE ETTİ

Jandarma komutanlığında içinde para olduğu anlaşılan zarf, Binbaşı Ergün Cebeci’nin talimatıyla, kırmızı-beyaz gül ve karanfiller eşliğinde Prens’e geri teslim edildi. Otelin 30 personeline beşer bin dolar bahşiş dağıtan Prens, çiçeklerle birlikte zarfı alınca şaşırdı ve biraz bozuldu.

Çiçeklerle birlikte zarfı takdim eden komutan, “Türk askeri olarak tatil için veya ülkemize gelen herhangi bir kişinin güvenliğinden sorumluyuz. Siz bizim konuğumuzsunuz ve sizin güvenliğiniz için görevimizi yaptık.” ifadelerini kullandı.

Yapılan jestin reddini yanlış anlamamasını ifade eden komutan, “Türk askeri veya hiçbir güvenlik görevlisinin bu tür bir tarz içinde olması beklenemez. Zarf subaylarımız tarafından bir davet zarfı olduğu sanılarak ve nezaket gereği alınmıştır, bunu bilmenizi isteriz” açıklamasını yaptı.

“VATANIMA HİZMET ETMEYİ SÜRDÜRMEK İSTİYORDUM”

Kıdemli Albay Ergün Cebeci, kendi hakkında alınan emeklilik kararına ilişkin, Sözcü gazetesine açıklamalarda bulundu. “İki kez tabur komutanlığı, iki kez bölük komutanlığı, İl jandarma komutanlığı, ateşelik yaptım, Kiev Ateşesi iken Hablebitoğlu’nun katilini Ukrayna istihbaratı ile paketledim. PKK’nın Bağdat Erbil sorumlularını Polonya sınırında yakaladım, ülkeme teslim ettim.” ifadelerini kaydeden Cebeci, iki kez erken terfi ettirildiğini belirterek Erzincan ve Tunceli’yi subay ve askerler ile birlikte terörden temizlediklerini ifade etti.

Son temizliği yapan Tuğgeneral Nuh Köroğlu’nun da emekli edildiğini belirten Cebeci, “Ülkem adına birçok operasyona katıldım, gözümü bile kırpmadım. Ukrayna- Rus savaşında 17 bin vatandaşımızı tahliye ettik, son vatandaşımız ayrılana kadar büyükelçimiz ile operasyonu yönettim. Dönünce Tunceli Jandarma Alay Komutanı oldum” açıklamasında bulundu.

“LİYAKATİN ÖNEMLİ OLMADIĞINI GÖRDÜK”

Kendisinin emekliliğe dair bir talebi olmadığını belirten kıdemli Albay Ergün Cebeci, “Emeklilik kararında sistem bizi devre dışı bıraktı. Bu tür kararlarda liyakatin etkili olmadığını bir kez daha gördük. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden emekli edildim. 39 yıllık askerlik hayatımı buruk bir şekilde tamamladım. Böyle takdir ettiler demek ki” ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri