Filistin Devlet Başkanı Özgür Özel’i Filistin’e davet etti: Siz dünyaya açılan bir pencere gibisiniz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü. Abbas, Özel’i Filistin’e davet ederek “Seçtiğiniz herhangi bir tarihte gelebilirsiniz, Filistinli kardeşlerinizin durumunu yakından takip edebilirsiniz. “ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Söz konusu görüşmede, CHP'nin Filistin halkının haklı davasının her zaman yanında olduğunu ifade eden Özel, Genel Başkan olarak seçilmesinin ardından dünyadaki 119 lidere Bağımsız Filistin Devleti’ni tanımalarını isteyen bir mektup gönderdiğini ve yaptığı bütün yurtdışı ziyaretlerinde Gazze’deki soykırıma dikkat çektiğini anlattı.

“Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırlarında bir Filistin devleti kurulmasını gerekli görüyor ve iki devletli çözümü destekliyoruz” ifadesini kaydeden Özel, Filistin halkının mücadelesinde her türlü sorumluluğu hazır olduklarını kaydetti.

Özel, Abbas’a Türkiye’yi ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sunarken Gazze’ye gitme kararını da desteklediklerini belirtti.

ÖZEL’E FİLİSTİN DAVETİ

Mahmud Abbas ise Özel’e geçmiş olsun dileklerini ileterek, CHP’nin tarihini ve Filistin davasındaki desteklerini çok iyi bildiklerini ve bu destek ve yardımları hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade etti.

Özel’in, CHP Genel Başkanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı olarak çok önemli görevlerde bulunduğunu ve kurduğu temaslarla Filistin meselesini gündeme getirdiğini belirten Mahmud Abbas, “Siz dünyaya açılan bir pencere gibisiniz” ifadesini kaydetti.

Özgür Özel’i Filistin’e davet eden Abbas, “Sizleri ikinci ülkeniz Filistin’e davet ediyorum. Seçtiğiniz herhangi bir tarihte gelebilirsiniz, Filistinli kardeşlerinizin durumunu yakından takip edebilirsiniz. Bu davet açık bir davettir” ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri