Flaş kulis! Instagram saatler sonra açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ve Instagram yetkilileri bir araya geldi. Instagram’ın açılması için gerçekleştirilen görüşmeden olumlu bir sonuç çıktığı kaydedildi.

Instagram temsilcileri ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun gerçekleştirdiği görüşme saat 13.00’da başladı. Instagram’a, Bilgi Teknolojileri Kurulu (BTK) tarafından getirilen erişim engelinin kaldırılmasının konuşulduğu toplantının olumlu sonuçlandığı ileri sürüldü.

KABİNE TOPLANTISINDAN SONRA AÇIKLANACAK

Gazeteci Bülent Aydemir, söz konusu toplantıya ilişkin önemli noktaları paylaştı. Görüşmenin olumlu geçtiğini ifade eden Aydemir, görüşmenin ardından Instagram'ın kullanıma açılması kararı alındığını ifade etti.

TÜRKİYE ÜÇ ŞART SUNDU

Türkiye tarafından Instagram yetkililerine 3 şart sunulduğu kaydedildi. Bu şartlar şu şekilde sıralandı:

* Tüketici haklarına dikkat edin. Instagram kullanıcılarının paylaşımları kişisel ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli.

* Katalog suçlarda içerikleri hızlıca kaldırın.

* Terör örgütü PKK kırmızı çizgimizdir. Bu konuda da içerik kaldırmada sorunlar yaşanıyor. Daha hızlı hareket edilmeli.

“ÇİFTE STANDART YAPMAYIN”

Görüşme sırasında, Hamas paylaşımları için hesapları kapatan fakat terör örgütü PKK konusunda aynı tutumu sergileyemeyen Instagram yetkililerine, “PKK’yı siz de terör örgütü olarak görüyorsunuz. Bu konudaki paylaşımları algoritmaya işleyin ve daha hızlı hareket edin” mesajının verildiği iletildi.

Instagram yetkililerine, ifade özgürlüğü konusunda çifte standarttan uzak durmaları söylenirken yetkililerin Haniye konusunda herhangi bir söz vermediği ifade edildi.

META’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Instagram, Facebook ve Whatsapp uygulamalarını içinde bulunduran META, erişim engeli hakkında açıklama gerçekleştirdi. META’dan yapılan açıklamada, "Türkiye’de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de müşterilerine ulaşamıyor.Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." denildi.

Gündem Haberleri