Girne Belediyesi ve TC Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı

TC Devlet Tiyatroları ve Girne Belediyesi Genel Müdürlüğü arasında tiyatro protokolü imzalandı. İmzalanan protokolde her iki ülkenin tiyatro alanında atılım gerçekleştirmesinin amaçlandığına vurgu yapıldı.

TC Devlet Tiyatroları ile Girne Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Girne Belediyesi ve TC Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında Girne Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda imza törenini yapıldı. İki kurum arasında yapılan işbirliği protokolünde Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, TC Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tamer Karadağlı, TC Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcıları Sukün Işıtan ile Hüsnü Emre Başer, Sanat Teknik Müdürü Hakan Dündar, Girne Belediyesi Sosyal İşler Şube Amiri ve Kültür Sanat Danışmanı Serdar Tuksal yer aldı. Karşılıklı hediye takdiminde bulunan yetkililer protokulün amacını basın mensuplarıyla paylaştı.

Protokol kapsamında her iki ülke arasındaki sanat bağının, tiyatro bağının güçlenmesi, tiyatronun daha görünür olması gerektiği vurgulandı. Kıbrıs Türk Tiyatrosu'nun geliştirilmesi, estetik ve etik değerlerin nitelikli kılınması için imzalanan protokolde ortak etkinliklerin yer alacağına vurgu yapıldı.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ile TC. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı imzalanan prokole dair görüşlerini aktardı. Şenkul, Türkiye'nin önemli bir ülke olduğundan söz ettikten sonra güçlü sanatçı havuzu ile TC Devlet Tiyatroları’nın, ülkemiz kültür sanatına önemli katkıları olacağına vurgu yaparak Tamer Karadağlı ve ekibine teşekkür etti.

Tamer Karadağlı da ortaya konan işbirliğinin iki halk arasındaki ortak düşünceye hizmet ettiğine inandığını belirterek Kıbrıs'ı çok önemsediklerini dile getirdi.

Gündem Haberleri