Hayvan hakları savunucularından Mansur Yavaş'a, 'İki elimiz yakanda olacak!'

Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi, Mansur Yavaş’ı sokak köpeklerini yasadışı şekilde toplamakla suçladı. İnisiyatif, "Köpeklerden elini çek!" çağrısında bulundu.

Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi ve Sokaktayım Yanındayım İnisiyatifi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. İnisiyatifler, Yavaş’ın sokak köpeklerini barınaklara topladığını ve bu durumun bir köpek katliamına yol açtığını iddia ederek, “Sokakta yaşayan hayvanlardan elini çek! İki elimiz yakanda olacak!” şeklinde uyarıda bulundu.

'MANSUR YAVAŞ YASAYI UYGULADI TARTIŞMASI'

Açıklamalarda, AKP-MHP koalisyonu tarafından çıkarılan yasa değişikliğinin ardından köpek katliamlarının arttığı vurgulandı. CHP'nin, iktidar olduğu belediyelerde bu yasayı uygulamayacağını duyurmasına rağmen, Mansur Yavaş’ın yasayı uygulamaya koyduğu belirtildi. Özellikle 12 yaşındaki bir köpeğin uyuşturucu iğneyle barınağa götürülmesi ve sonrasında yaşadığı sağlık sorunları, bu eleştirilerin odak noktası oldu. İnisiyatifler, Yavaş ve diğer belediyelere, "Mansur Yavaş'a sesleniyoruz, köpeklerin yeri sokaklardır. Sokakta yaşayan hayvanlardan elini çek! Toplamaya devam etmeye karar verirsen, biz de direnmeye karar vereceğiz ve iki elimiz yakanda olacak!

İktidar ya da muhalefet fark etmeksizin tüm belediyelere sesleniyoruz:

Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin!" ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri