Hayvancılıkla uğraşan çiftçileri ilgilendiren haber geldi! Karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Hayvancılık desteklemelerinde 2024-2026 dönemi uygulama esasları belli oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu tebliğ ile hayvancılık sektörünün geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği hedefleniyor. Aynı zamanda hayvancılık politikalarının daha etkili bir şekilde uygulanması, üretim planlamasına destek olunması, yerli üretimin teşvik edilmesi, verimlilik ve kalitenin artırılması gibi konularda önemli adımlar atılması amaçlanıyor.

Yerli hayvan genetik kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi, kayıtların güncel tutulması, hayvan hastalıklarıyla mücadele ve sağlıklı üretimin sağlanması için de yetiştiricilere çeşitli destekler sunulacak.

Buna göre, 2024-2026 yılları arasında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık, ipek böceği yetiştiriciliği, besilik erkek sığır üretimi, tiftik üretimi ve sürü yöneticisi istihdamı gibi alanlarda uygulanacak destekleme esasları belirlendi.

BAŞVURU SÜRECİ BELLİ OLDU

Tebliğde, bu desteklerden yararlanma koşulları, başvuru yöntemleri ve süreleri gibi detaylar da açıklandı. Ayrıca, destek ödemelerine ilişkin kurallar, üyelerden yapılacak kesintiler, ödemelerin aktarılması ve destek sürecinin takvimi gibi hususlarda da düzenlemeler yapıldı.

Tebliğ, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'nin 26 Kasım 2023 tarihli sayısında yayımlanan aynı başlıklı tebliğ ise yürürlükten kaldırıldı.

Gündem Haberleri