Herkes onu konuştu! Yusuf Dikeç'ten ilk açıklamalar

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda 10 metreden eli cebinde attığı atışla başarı kazanarak çok konuşulan Yusuf Dikeç, Türkiye'ye dönüşünün ardından açıklamalarda bulundu.

Paris Olimpiyatlarında 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde Şevval İlayda Tarhan'la birlikte gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, yardımcı ekipman kullanmadan eli cebinde attığı atışla dikkatleri üzerine toplamıştı. Dünya basınında konuşulan Dikeç, ülkeye dönmesinin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN BAŞARISI"

Kazandığı oyun hakkında açıklamada bulunan Dikeç, "Bu kadar ses getireceğini hiç tahmin etmiyordum. Her zamanki gibi atış pozisyonumuza geçtik ve atışımızı yaptık. Bu, sadece benim başarım değil Türkiye Cumhuriyeti'nin başarısı. Bu yarışmaya çok iyi hazırlandık. Gönül isterdi ki altın madalya alalım ancak son anda gitti. Olimpiyat rekorunu atarak finale çıktık. Bu, bizim için hem rahatlık hem de biraz baskı oldu. İlayda ile son anımıza kadar iyi mücadele ettik, iyi savaştık." değerlendirmesini yaptı.

"BU KADAR ÇOK SES GETİRECEĞİNİ DE TAHMİN ETMİYORDUM"

Herkesin çok konuştuğu duruşu hakkında ise, "Kendimi en rahat hissettiğim, vücudumun en stabil tutabildiğim pozisyon oydu. Dışarıdan sakin görünsek de içimizde fırtınalar kopuyordu. Bu hareketin bu kadar çok ses getireceğini de tahmin etmiyordum. Genç sporcu arkadaşlarıma her zaman 'Asli görevimiz tabii ki madalya kazandırmak ama ikincil görevimiz de ülke temsiliyetidir. Üstünüzde milli takım forması varken tavırlarınız, davranışlarınız, yaşam tarzınıza dikkat etmeniz lazım.' diyorum. Herhalde o genç insanların, atıcıların gönüllerinde bir yer kazanmışız, sempatilerini kazanmışız ki bu kadar büyük olumlu yanıt geldi. Ayrıca beni mutlu etti. Yusuf Dikeç sadece bir isimdir ve simgedir. Dünyada Yusuf Dikeç olarak değil de bir Türk sporcusu olarak gündemde olmaktan dolayı kendim ve ülkem adına çok mutluyum." dedi.

Gündem Haberleri