Hizbullahçı örgütler Hamas için sokağa çıktı

Terör örgütü Hizbullah’a bağlı dernek ve vakıflar, ihvancı Hamas propagandasını sürdürüyor. HÜDAPAR’lı Aslan’ın İsrail ile savaşılması gerektiğini söylemesi üzerine örgüte bağlı oluşumlar sokağa çıktı.

Dinci-gerici örgütler, Türkiye’de ihvancı Hamas propagandası yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yaz kursu alan öğrencilere, TÜGVA tarafından İsrail’in bir suikastla öldürdüğü Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin konuşmaları dinletildi.

Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez’in haberine göre, bununla birlikte HÜDA PAR ve terör örgütü Hizbullah’ın dernek ve vakıfları ise mitingler ve yürüyüşler düzenleyerek Hamas propagandası yapmaya devam ediyor. En son olarak, geçtiğimiz gün Hizbullah’ın MEB yapılanması Peygamber Sevdalıları Platformu ve Özgür Kudüs Plaftorumu tarafından İstanbul'da bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

‘SİYONİSTLER GÜÇTEN ANLAR’

Söz konusu oluşumlar tarafından İstanbul’un Eminönü ilçesinde düzenlenen basın açıklamasında, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan bir konuşma gerçekleştirdi. İslam ülkelerinin Gazze’de yaşananlara gereken tepkiyi vermediğini ileten Aslan, “Küfür, tek millet olmanın gereğini yerine getirirken İslam ümmetindeki dağınıklık ve ihtilaflar içimizi acıtıyor” ifadesini kaydetti.

Aslan, İsrail’in Kuran’da lanetlenen bir ulus olduğunu kaydederek “Allah peygamber katili bu kavmi Kuranı Kerim’de bizlere tanıtmıştır. Allah’ın peygamberi de melun kavimle mücadelenin pratiğini nihayeti Hayber olan savaşlar silsilesi ile ortaya koymuştur. Dolayısıyla, ‘siyonistler ancak güçten anlar’ tezi peygamber efendimizin uygulamalarıyla da örtüşmektedir. Bu nedenle direnişin ana arteri Hamas ve diğer direniş grupları ile Filistin dışında siyonistlere darbe vuran direniş ekseni öncelikle askeri olmak üzere ekonomik ve siyasi olarak desteklenmelidir.” açıklamasını yaptı.

‘HÜDA PAR’IN CİDDİYE ALINACAK BİR YANI YOK’

Yaşananlar hakkında açıklamalarda bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt, “HÜDA PAR’ı Meclis’e taşıyan Cumhur İttifakı HÜDA PAR”ı aklamaya çalışıyor ama bu yapı terör örgütleriyle iç içedir. ‘Ümmetiz’ diyorlar ama cumhuriyet, ümmeti millet yapmıştır. Bu yapılar Türkiye karşıtıdırlar. Bunlar ümmetiz derler ama asla bir araya gelemeyecek insan topluluğundan bahsederler.” ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze’de katliam yaptığını fakat hiçbir İslam ülkesinin Gazze’ye yönelik bir eylemde bulunmadığını vurgulayan Bozkurt, “ İsmail Haniye, İran’da öldürüldü, ‘Koruyamadın’ diye karşı çıkabildiler mi? Ya da Haniye neden ABD’nin güdümündeki Katar’a gömüldü? Bunlar cumhuriyet ve Türklük karşıtı hezeyanlarından doğmaktadır. HÜDA PAR’ın ciddiye alınacak bir yanı yoktur. Türk milletinin bir parçası olmadıkları kesin. O zaman hangi ümmetin parçası, bunu cevaplasınlar” açıklamasını yaptı.

'KARŞI DEVRİM HAMLESİ'

Laiklik Meclisi Dönem Sözcüsü Umut Kuruç ise, konu hakkında, "Ülkemizde bütün gerici uygulamalara ve saldırılara eşlik eden sürekli bir ümmet ve cihat vurgusunun güçlendiğini görüyoruz. Bu siyasi iktidarın en yetkili ağızlarından tarikat-cemaat ve İslamcı terör örgütlerinin ortak dili haline gelmiş durumda. “ ifadelerini kullandı.

Bu yapıların şeriat, cihat çağrıları, ümmet vurgularıyla Türkiye’nin dört bir yanında bir faaliyet içerisinde olduklarını belirten Kuruç, “Bu sözler ve faaliyetler bütünlüklü olarak nitelediğimiz karşı devrim hamlesinin parçasıdır." dedi.

Gündem Haberleri