İktidara yakın şirket banka kredisini ödeyemedi! 13 dönümlük arazisine icra geldi

AKP döneminde aldığı özelleştirme ihaleleri ile sıklıkla gündeme gelen Yıldızlar SSS Holding’in 13 dönümlük arazisi, üzerinde bulunan inşaat halindeki otelle birlikte icralık olarak satışa koyuldu.

AKP döneminde aldığı özelleşme ihaleleriyle sık sık gündem yaratan Yıldızlar SSS Holding’in 13 dönümlük arazisine icra geldi. Halk Bankası, Söğütsen Seramik AŞ’ye verdiği krediyi tahsil edemezken banka, alamadığı kredi sebebiyle şirketin kredisine kefil olan Yıldız Bakır Madencilik AŞ, Eti Gümüş AŞ ile anılan şirketlerin sahipleri, Cihan, Vahip ve Sebahattin Yıldız’a yönelik icra takibi başlattı.

EN YÜKSEK TEKLİF 1,2 MİLYAR TL OLDU

Halk TV'nin aktardığına göre, icra takibinin başlatılmasının ardından ipotek konulan Çeşme’deki değerli mülk satışa çıkarıldı. Çeşme İcra Dairesi tarafından yürütülen ihalede, 13 dönümlük arazi ve arazinin üstünde halen yapımı süren otel için 417 milyon TL’lik değer belirlendi. Söz konusu ihalede, verilen en yüksek teklif 1.2 milyar lira oldu.

ÖZELLEŞTİRME İHALELERİ İLE BÜYÜDÜ

Yönetim Kurulu Başkanlığını Sebahattin Yıldız’ın yaptığı Yıldızlar SSS Holding, AKP iktidarında aldığı özelleştirme ihaleleriyle büyüdü. Kamuya ait Eti Gümüş, Yıldızlar SSS Holding’in eline geçen en büyük tesis konumundayken 2000’li yıllara kadar seramik bayiliği yapan Yıldızlar, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ’nin de özelleştirme ihalesini almıştı.

Gündem Haberleri