İktidara yakın medya Üsküdar’daki vals etkinliğini hedef aldı

CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin, kültürel katkı sağlamak amacıyla düzenlemeye başladığı Klasik Pazar isimli klasik müzik konser serisi ve vals gösterileri, iktidara yakın medyayı rahatsız etti.

AKP iktidarına yakın yayın organlarından biri olan Star gazetesi yazarı Ergün Yıldırım, "Üsküdar'da Vals" başlığıyla yayınladığı yazısında, Üsküdar’ın Kadıköy ve Taksim’e dönüştürülmek istendiğini ileri sürdü.

Yıldırım, yazısında, "Yeni Belediye Başkanı ilk icraatını uygulamaya başladı. Vals yaptı Üsküdar sosyal mekânlarında. Modernliği gösterdi Üsküdarlılara.” ifadelerini kaydederken tarihçi İlber Ortaylı’ya atıf yaptı.

İLBER ORTAYLI'YI ELEŞTİRDİ

“Buna bir de koca tarihçimiz "eski İstanbul diriliyor" fetvasıyla eşlik etti. İlber Ortaylı'dan bahsediyorum. Nedir dirilen eski Üsküdar'da?” söyleminde bulunan Yıldırım, Üsküdar'ı Batıcı bir eğlence oyunuyla fethetme teşebbüsünün gerçekleştiğini iddia etti.

Yazdığı yazıda, Üsküdar Belediyesi’ni hedef alan Yıldırım, “Başkan ve onun temsil ettiği "cumhuriyetçi modernler" kafasında vals, modern semt olmanın en önemli göstergesi. Bu geri kalmış semti kurtarmak için vals ile başlamak gerekir!” ifadelerini kullandı.

İzmir’i örnekleştirerek, insanların sokaklarda vals yaparak Atatürk’ü anarak Cumhuriyeti kutladıklarını ifade eden Yıldırım, “Vals, yenidünya taşra modernliğinin milli olana karşı bir meydan okuma simgesi!" dedi.

ABDURRAHMAN UZUN DA ELEŞTİRDİ

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Abdurrahman Uzun da, Üsküdar Belediyesi'nin klasik müzik ve vals etkinlikleri düzenlemesini, ilçenin dini kimliği için bir tehlike olarak yorumladı. Youtube kanalında paylaştığı "Üsküdar Kadıköy'e dönüşüyor" isimli videoda, "Yıllardır Mihrimah Sultan, Valide-i Cedid, Karacaahmet, Valide Atik, Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri ve birçok evliya ile anılan Üsküdar, artık vals ile anılacak.” ifadelerini kullanan Uzun, “Üsküdar’a çok yazık oldu" dedi.

Gündem Haberleri