İlber Ortaylı'nın 3. Dünya Savaşı yorumu gündem yarattı

Dünya genelinde yaşanan salgın hastalıklar, doğal afetler ve bölgesel çatışmaların ardından, olası 3’üncü Dünya Savası gündeme gelmeye başladı. İlber Ortaylı, dikkat çeken 3. Dünya Savaşı açıklamasına imza attı.

Koronavirüs salgını, depremler, seller gibi dünyaya olumsuz etkileri bulunan etmenlerin yanı sıra, devletler arasında da gerilimler tırmanıyor ve bölgesel çatışma ve savaşlar doğuyor. Ukrayna-Rusya Savaşı, İsrail’in Filistin’e, İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları, Azerbaycan-Ermenistan sınır krizi, Hindistan Pakistan arasındaki kriz ve daha birçok çatışma, dünya gündemindeki yerini koruyor. Ve bu çatışmalar, insanlığın aklına 3. Dünya Savaşı’nın çıkma ihtimalini getiriyor.

3. Dünya Savaşı’na ilişkin açıklamalardan biri de tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan geldi.


“ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINA GİRİYORUZ”

İlber Ortaylı, katıldığı bir televizyon yayınında, kendisine yöneltilen "Şu anda üçüncü bir dünya savaşı içinde miyiz sizce?" sorusuna "Yavaş yavaş giriyoruz. Ama herhalde global bir harp olmaz.” ifadeleriyle yanıt verdi.

Yaptığı açıklamada, insanoğlunun, doğayı tahrip etme ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çeken Ortaylı, “Yani kendimizi yok edeceğiz, türümüzü yok edeceğiz, alt türleri yok edeceğiz. Sonra uzun bir müddet hayat olmayacak. Hatta belki onları bile kurutacağız." ifadelerini kaydetti.

“KİM BİLİR ORADA NELER VAR?”

Ortaylı, milyonlarca yıldızın bulunduğu bir evrende neler olduğunu bilmediğimizi vurguladı ve “Samanyolu'nun ötesinde bile gezegenler, gezegenler... Niye orada da böyle bir şey olmasın, bu hayat sırf Dünya'ya mı mahsus? Kim bilir orada da neler var, bilmiyoruz." açıklamasında bulundu.

Gündem Haberleri